USPEH: Prihodi Namenske udvostručeni
Foto: Tanjug

Ministri Zoran Đorđević i Željko Sertić obišli „Prvu petoletku“ u Trsteniku

USPEH: Prihodi Namenske udvostručeni

InfoBiz -
Ministar Đorđević je rekao da je „Namenska“ bitan segment odbrambene industrije Srbije i da će Vlada i Ministarstvo odbrane nastaviti da pomažu „Prvu petoletku“

TRSTENIK - Ministri odbrane i privrede Zoran Đorđević i Željko Sertić obišli su juče „Prvu petoletku“ u Trsteniku, a posebna pažnja posvećena je stanju „Namenske“, kao i tome šta je učinjeno u okviru procesa racionalizacije.Oni su obišli „Namensku industriju“, „Hidrauliku“ i „Pneumatiku“, a Đorđević je rekao da je „Namenska“ bitan segment odbrambene industrije Srbije i da će Vlada i Ministarstvo odbrane nastaviti da pomažu „Prvu petoletku“.

- U narednom periodu očekujemo povećanje izvoza, a dobra vest je da su prihodi u poslednjih pet godina udvostručeni. Rukovodstvo je sa zaposlenima uložilo veliki trud i rad, a očekuje ih i saradnja s drugim namenskim industrijama i povećanje izvoza - rekao je Đorđević.Ministar privrede je podsetio da je prošle godine prilikom posete „Prvoj petoletki“ zaključeno da fabrika u obliku u kojem je funkcionisala decenijama više neće moći da postoji.

- Tada smo pričali da službe moraju da se objedine i da mora da se uradi racionalizacija. Troškovi su morali da se smanje i da se svi ugovori koji su tada i postojali, ali i novi, realizuju, jer su oni uslov za kasnije širenje na drugim poslovima. Danas, posle četiri meseca, možemo da kažemo da je jedan broj radnika vraćen na posao. Od 1.600 danas imamo oko 600 zaposlenih i svi su zadovoljni što imaju posao - rekao je Sertić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track