UZMI RAČUN I POBEDI: Onlajn računi ne važe, samo fiskalni
Foto: Marina Lopičić

Šta slati za nagradnu igru

UZMI RAČUN I POBEDI: Onlajn računi ne važe, samo fiskalni

InfoBiz -

Koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova u vrednosti od najmanje 100 dinara ne starijih od 1. januara biće proglašene ispravnim ako vas izvuku kao dobitnika

U nagradnoj igri Vlade Srbije i NALEDA pod nazivom „Uzmi račun i pobedi“ mogu da učestvuju samo fiskalni računi i slipovi, dok onlajn nalozi i računi za komunalije i drugi računi koji su plaćeni u pošti ne važe, pa će svaka izvučena koverta koja ih bude sadžala biti odbačena, saznaje Kurir.Građani treba da znaju da će ostati bez nagrade i ako u njihovoj koverti budu pomešani fiskalni računi i slipovi, pošto ove dve vrste računa moraju da se šalju odvojeno. Broj koverata koji svaki igrač može da pošalje je neograničen, a sve one koje sadrže 10 fiskalnih računa ili 10 slipova sa istog ili različitih prodajnih mesta imaju šansu da budu izvučene u četiri izvlačenja tokom marta.

- Za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ potrebno je prikupiti ili 10 fiskalnih računa, ili 10 slipova (potvrda za plaćanje karticom). Druge vrste računa i onlajn nalozi ne mogu učestvovati u ovoj nagradnoj igri jer želimo da animiramo građane da nakon svake transakcije obavezno uzmu račun i da to postane navika. Cilj nam je da utičemo na smanjenje sive ekonomije u maloprodaji, što ne rešavaju računi za komunalije (struja, gas, telefon...) niti bilo ko te obaveze plaća na crno.

S druge strane, onlajn nalozi nemaju istu važnost za ostvarenje cilja ove nagradne igre kao fiskalni računi tako da ih nismo uključili u nagradnu igru - kaže Ivan Radak iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koja je partner Vlade Srbije u nagradnoj igri koja je pokrenuta radi borbe protiv sive ekonomije.

Elektronske prijave ovde nisu prioritet... Ana Brnabić, ministarka državne uprave
Elektronske prijave ovde nisu prioritet... Ana Brnabić, ministarka državne uprave

On napominje da će komisija koja bude izvlačila dobitnike u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ smatrati ispravnim samo koverte u kojima se nalazi ili 10 fiskalnih računa, ili 10 slipova, minimalne vrednosti od 100 dinara, ne starijih od 1. januara 2017, dok će ostale biti eliminisane.

Datumi izvlačenjaŠANSA ZA UČEŠĆE DO 13. FEBRUARADatumi izvlačenja dobitnika, kao i ukupan nagradni fond biće objavljeni 15 dana pre zvaničnog početka nagradne igre, odnosno oko 13. februara.- Građanima je omogućeno da šalju račune od 1. februara kako bi imali više vremena da sakupe više računa, što povećava njihove šanse za dobitak - ističe Ivan Radak i dodaje da će do 1. februara koverte za nagradnu igru biti dostupne u svim filijalama „Pošte Srbije“. Organizatori igre su Ministarstvo finansija, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, kao i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj.

ČinjeniceKAKO UČESTVOVATI:mogu da učestvuju svi punoletni građani s prebivalištem u Srbijipotrebno je sakupiti 10 fiskalnih računa ili slipova (za plaćanje karticom)šalju se koverte sa 10 slipova ili 10 fiskalnih računa, nikako mešovitominimalna vrednost računa je 100 dinarasvako može da pošalje neograničen broj koverataračun ne može biti stariji od 1. januara 2017.računi se šalju u besplatnim kovertama koje se preuzimaju u poštamana svakoj koverti je već odštampan poštanski fah na koji je treba poslatigrađanin treba da popuni lične podatke (ime i prezime, adresu stanovanja s poštanskim brojem ili adresnim kodom i kontakt telefon)prilikom slanja plaća se poštarina - 23 dinara, koja je ista u svim mestima u Srbijislanje računa počinje 1. februara 2017.računi se šalju do 1. aprila 2017.biće ukupno četiri izvlačenja dobitnika u martu, a jedno nedeljno

ČinjeniceZASAD POZNATE NAGRADE6 stanova14 automobila „fijat 500L“3 putovanja u Njujork za dve osobe5 putovanja u Pariz za dve osobe4 putovanja na Staru planinu za dve osobe4 putovanja na Zlatibor za dve osobe (4 dana)20 veš-mašina20 mašina za sudove40 frižidera20 televizora20 tableta20 mobilnih telefona20 laptopova20 mikrotalasnih peći

SLAVICA TOMČIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track