VUČIĆ I DITMAN U BEČEJU: Otvaramo jos 3.000 radnih mesta u auto-industriji
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Otvaranje novog pogona sa 150 novih radnih mesta

VUČIĆ I DITMAN U BEČEJU: Otvaramo jos 3.000 radnih mesta u auto-industriji

InfoBiz -

BEČEJ - Ambasador Nemačke Aksel Ditman je izjavio danas u Bečeju da su nemačke firme investirale u auto-industriju u Srbiji oko 230 milona evra i otvorile 12.000 radnih mesta, kao i da će otvoriti još 3.000.

1 / 3 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ditman je u novom pogonu fabrike "Knott Autoflex yug” za proizvodnju delova za autoprikolice, koji je otvoren u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, rekao da je to značajna nemačka invesitcija koja je realizovana zajedno sa Srbijom i mađarskim partnerima.“To pokazuje da imamo snažan angažman u vidu investicija u ovom gradu”, rekao je Ditman.On je kazao da nemačka autoindustrija, koja ima uglednu godišnje proizvode više od 15 miliona vozila.Ditman je naglasio da je segment autoindustrije veoma važan za našu saradnju sa Srbijom.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je istakao da Vlada Srbije snažno radi na privlačenju investitora u zemlju i da Srbija i Nemačka mogu još da poboljšaju ekonomske odnose.Prema njegovim reči, u firmama sa nemačkim kapitalom u Srbiji je zaposleno oko 33.000 ljudi.“Vlada Srbije je sprovela mnoge ekonomske refome i tako treba da nastavi”, naglasio je Ditman.On je rekao da Vlada treba da nastavi da unapređuje poslovni ambijent za investitore.Ditman je rekao da Nemačka nastavlja da podržava evropske integracije Srbije.

Premijer Vlade Vojvodine Igor Mirović je rekao da su brojne investicije na teritoriji Vojvodine dobar primer zajedničke politike vlada Srbije i Vojvodine. “Širom Srbije niču fabrike, predsednik Vlade Srbije je lično otvorio više od 50 fabrika. Više od 20 kompanija priprema odluku da ulaže u Vojvodinu”, nalasio je Mirović.On je rekao da će biti osnovana Razvojna agencija Vojvodine, a da će odluka biti doneta na narednoj sednici Skupštine Vojvodine.Mirović ističe da Knot u Bečeju stvara lidersku poziciju u ovom delu Evrope.“Ovo je četvrta kompanijaa u Bečeju u prethodnih nekoliko godina. Bečej je primer dobre lokalne samouprave pošto su uspeli da razviju industrijsku zonu”, naglasio je Mirović.

Generalni direktor Knott Autoflex yug u Bečeju Dragan Knežević je rekao da su 2003. počeli kao mala zajednička firma, ali da su svake godine imali veliki rast i sada došli do toga da proizvode više od 20.000 knotovih šasija godišnje.On je rekao da je Autoflex prošle godine imao rast od 34 odsto, da su za šest ili sedam meseci renovirali halu gde je sada otvoren novi pogon i pokrenuli proizvodnju.“Da bi imali ponovo rast, u januaru 2017. već rast od 30 odsto, a verovatno ćemo imati oko 10 odsto rast na kraju godine. Još 50 radnika ćemo zaposliti ove godine, pored ovih 150 koji sada rade u novom pogonu”, naveo je Knežević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je zahvalio vlasti na pomoći i dobroj saradnji.Suvlasnik Knott Autoflex Ssandor Sabo je rekao da je ponosan na to kakva je firma napravljena u Bečeju i na tim ljudi koji tu radi.Suvlasnik i direktor Knott grupacije Maksimilijan Knot je rekao da ta kompanija obuhvata 27 firmi.“Tajna našeg uspeha je što naše firme ne vode nemački menadžeri već jaki lokalni direktori, oni snose odgovornost, jer oni znaju najbolje šta je potrebno i šta traži kupac”, istakao je Knot.

Nadamo se da će Srbija postati član EU, naveo je Knot dodajući da su oni već integrisali Srbiju u svoju grupaciju.“Imate najlepše tri firme u grupaciji Knott”, naglasio je Knot.Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je rekao da Autoflex zapošljavao više od 400 radnika i zahvalio Vladi Srbije na pomoći u infrastrukturnom opremanju industrijske zone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track