VUČIĆ SA ORBANOM: Hvala Mađarskoj što je savetovala ulaganje u Srbiju
Foto: Printscreen Twitter

Obilazak pogona fabrike Masterplast u Subotici

VUČIĆ SA ORBANOM: Hvala Mađarskoj što je savetovala ulaganje u Srbiju

InfoBiz -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas Mađarskoj na podršci Srbiji, navodeći da ta zemlja ničim ne ucenjuje Srbiju i ne ograničava i da to Srbija poštuje i ceni.

"Sa Mađarskom ćemo da gradimo najbolje u budućnosti. Hvala Viktore (Orban, premijer Mađarske) na podršci Srbiji u teškim trenucima, ne samo u podršci u poplavama, preduzećima, na putu ka EU, jer Mađarska nas ničim ne ucenjuje i ne ograničava i to Srbija poštuje i ceni. Prave prijatelje umemo da zapamtimo", rekao je Vučić, koji je sa Orbanom obišao novi pogon mađarske kompanije "Masterplast" za proizvodnju staklene vune.

Vučić je rekao da se divno osećao kao domaćin danas u Subotici, kada su se čule srpska i mađarska himna, gde je svako bio ponosan na svoju naciju i gde je znao da nemamo nijedan problem, čak ni skriven.

"Mislim da Mađari to iskreno osećaju. Poštujem Mađare i uvek ćete da imate iste uslove kao Srbi i svi ostali građani Srbije. Ponosan sam i na Srbe koji su odlično razumeli kakva je to politika koju će Srbiju da podigne na pijedastal uspešnih zemalja" ,rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodao je da je, kada su investitori iz "Masterplasta" došli na sastanak u Beograd, video da ne veruju da će Vlada Srbije da pomogne, da su mislili da su to priče za televiziju i za široke mase, a da se u stvarnosti to ne dešava.

"Sve smo završili za 10 dana, obezbedili smo ne samo posao za 205 ljudi, uspeli da obezbedimo da jedan značajan deo Subotice i centra da dodatno rasteretimo i zaposlimo, da imamo manje problema i muka. Znam da svi razmišljaju o daljem poslu, uskoro će morati da autobuse šalju u Bajmok i druga mesta, kako bi dovozili radnike", naveo je Vučić.

Kaže da se rast Srbije stalno povećava, da je to obezbeđeno većim investicijama i izvozom podstakla rast, ne većom potrošnjom, da imamo mnogo siromašnih, ali da stvari idu na bolje i da misli da prijatelji iz Mađarske razmišljaju o novim investicijama u Srbiju.

ORBAN: Srbija je danas uspešna zemlja i dobar sused

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da je Srbija danas uspeššna zemlja i dobar sused Mađarske, zahvaljujući uspeššnoj i dobroj ekonomskoj politici aktuelne vlade.

"Srbiji pre nekoliko godina niko ni paru ne bi dao, jer je država bila 'oborena na zemlju', ali je uspela da se uzdigne i priključi susednim zemljama, zahvaljujući dobrom rukovodstvu, uspešnoj i hrabroj politici", izjavio je Orban.

On je čestitao Vučiću što je Srbiju učinio uspešnom zemljom i dobrim susedom Mađarske. Orban je rekao da to što su odnosi Mađarske i Srbije dobri nije došlo samo od sebe, već da je u to trebalo uložiti mnogo rada i truda od strane Mađara koji žive u Vojvodini, ali i opredeljenost Vlade Srbije.

"Ako ne budemo uspeli održati dobru saradnju, ako vlade u Mađarskoj i Srbiji ne budu smatrale važnim tu saradnju, onda ni ekonomski ni privredni rezultati neće moći da opstanu", rekao je Orban.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track