VUČIĆ U MOSKVI: Putin želi dobro srpskom narodu, očekujemo dolazak novih ruskih kompanija
Foto: AP

Premijer u zvaničnoj poseti

VUČIĆ U MOSKVI: Putin želi dobro srpskom narodu, očekujemo dolazak novih ruskih kompanija

InfoBiz -

MOSKVA - Očekujemo dolazak novih ruskih kompanija u Srbiju, rekao je premijer Aleksandar Vučić novinarima u Moskvi, sumirajući razgovore koje je imao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- Moji prvi sastanci sa Putinom, prvi, drugi i treći, uvek su se ticali pitanja koliko Srbija duguje, za Petrohemiju, za Gasprom...Srbija više ne duguje, sve plaća, a mi sada razgovaramo o politici i konkretnoj saradnji u budućnosti", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa šefom ruske države u Kremlju.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković
Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Premijer je kazao da je Putinu preneo poglede Srbije na situaciju u regionu, istakao poziciju naše zemlje da su mir i stabilnost od presudnog značaja za Srbiju i ukazao na izazove sa kojima se suočavamo i koji su ispred nas.Rekao je da je od velikog značaja podrška Rusije očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije, ali je ne manje važna i podrška u drugim oblastima, poput privrede.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kako je preneo, sa Putinom je razgovarao i o brojnim drugim važnim pitanjima, na veoma konkretan način, od toga kakva saradnja je potrebna u oblasti kompanija, kako zajednički da deluju dve zemlje u privredi, kako ostvariti dalje uvećanje trgovinske razmene...Vučić je podsetio da je Putin, u svom uvodnom izlaganju, pohvalio srpsku vladu rekavši da je ona najzaslužnija za povećanje trgovinske saradnje dve zemlje.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

- Očekujemo dolazak novih ruskih kompanija u Srbiju. Govorili smo i o poslovanju RŽD-a i NIS-a. NIS je naš najveći punilac budžeta, a RŽD uvek na vreme ispunjava svoje obaveze. Govorili smo o novim preduzećima, koja treba da stignu u Srbiju, kao i o tome šta zajednički treba da radimo, da dalje unapređujemo saradnju - rekao je Vučić.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bio je iznenađen, kaže, koliko je Putin lično upoznat sa brojnim projektima.Takođe je ukazao da je Putinu preneo da Srbija čvrsto stoji iza stava da se vojna neutralnost mora očuvati i da je to pitanje slobode i nezavisnosti našeg slobodarskog naroda, što je šef ruske države podržao.

- Mislim da je Putin i današnjim sastankom želeo na sebi svojstven način da pokaže svima da podržava Sbriju i da želi dobro narodu", rekao je premijer.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.03.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track