VUČIĆ U ZEMUNU: Otvoren Regionalni Centar za sokove
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Vrpcu presekao i novi ambasador SAD

VUČIĆ U ZEMUNU: Otvoren Regionalni Centar za sokove

InfoBiz -
BEOGRAD - Kompanija Koka-kola Helenik (Coca-Cola Hellenic) otvorila je danas regionalni Centar za sokove u punionici u Zemunu, gde će biti zaposleno 80 radnika, a svečanosti je prisustvovao premijer Aleksandar Vučić.

Vrpcu su presekli generalni direktor Koka-kole Helenik Aleksandar Ružević i amabasador SAD Kajl Skat, nakon čega su zajedno sa premijerom, članovima vlade i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim obišli pogone. Koka kola

Helenik investirala je više od sedam miliona evra u modernizaciju i proširenje kapaciteta, od čega su četiri miliona evra uložena u izgradnju Regionalnog centra za sokove.

Ukupni godišnji kapacitet novog postrojenja za sokove je 92 miliona litara, a, u cilju modernizacije proizvodnje, primenjena je najnovija tehnologija i instalirana proizvodna linija „Tetra Gemina Aseptic Leaf“, prva u Evropi čiji je kapacitet 7. 000 pakovanja po satu.

Koka-kola sistem godišnje u budžet Srbije uplati sedam miliona evra poreza. Ukupna dodatna vrednost Koka-kola sistema ekonomiji Srbije dostiže 224 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda. Koka-kola HBC Srbija posluje u Srbiji od 1997. godine, sa sedištem u Zemunu. Ispred Regionalnog centra za sokove u Zemunu bio je veliki broj građana, koji su aplauzom pozdravili predsednika Vlade Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da kompanija Koka kola daje veliki doprinos srpskoj privredi, te najavio da Srbija mora unaprediti trgovinsku razmenu sa SAD. On je, posle otvaranja Regionalnog centra za sokove Koka kole, rekao da ova kompanija u Srbiji zapošljava 1.100 radnika, i da je u novom, namodernijem pogonu zaposleno daljih 80. „Prema njegovim rečima Koka kola daje ogroman doprinos u budžet, državi i građanima Srbije.

On je ukazao da je Koka Kola razvila pravi brend iz Srbije jer svoj proizvod izvozi u četiri zemlje EU, što je dokaz uspeha. Posebno se zahvalio i ambasadoru SAD Kajlu Skatu za veliko angažovanje od stupanja na dužnost. „Imamo zadatak da obezebdimo značajan broj američkih nvesticija, i da povećamo trgovinsku razmenu, koja ne može da se zasniva samo na izvozu FIAT-a“, naglasio je on. Vučić je istakao da je na vladi da donosi pozitivne zakone i povuče loše u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta. „Uveren da Sbrija ima dobru budućnost, ali uvek u svemu tome sami moramo znati da sa neba ne pada već svi zajendo moramo biti marljiviji i radimo", kazao je Vučić. On je na poklon dobio flaše Koka kole sa ćiriličnim natpisom i njegovim imenom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track