FEBRUARSKA ŽEGA: Valjevo i Leskovac rekorderi sa 23 stepena
Foto: Beta

Toplo kad mu vreme nije

FEBRUARSKA ŽEGA: Valjevo i Leskovac rekorderi sa 23 stepena

Društvo -
U Kuršumliji i Nišu izmerena su 22, a u Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Dimitrovgradu 21 stepen. Od subote svežije

BEOGRAD - U Srbiji je danas najtoplije u Valjevu i Leskovcu, gde su u 13 časova izmerena 23 stepena, a najhladnije je na Kopaoniku i u Zaječaru, gde je temperatura vazduha iznosila osam stepeni.

U Kuršumliji i Nišu izmerena su 22, a u Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Dimitrovgradu 21 stepen, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U Ćupriji je izmereno 20, Novom Sadu, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici i Kraljevu 19, a u Vranju 18 stepeni. U Kikindi i Loznici izmereno je 17, Velikom Gradištu i na Zlatiboru 16, Sjenici 15, Požegi 14, na Paliću 13, na Crnom Vrhu 12, u Somboru 11, a u Negotinu 10 stepeni.

U Srbiji će sutra ujutro ponegde po kotlinama biti magla, a u toku dana u većem delu očekuje se umereno oblačno i suvo vreme, dok će na severu i zapadu biti pretežno oblačno i malo svežije, ponegde s kratkotrajnom kišom.

Kako je saopštio ranije danas RHMZ, vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni, u Vojvodini i zapadnoj Srbiji u skretanju na severni. Najniža temperatura iznosiće od četiri do 12, a najviša od 12 na severozapadu Vojvodine do 20 stepeni na jugoistoku Srbije i u Timočkoj Krajini.

I u Beogradu će sutra biti pretežno oblačno, malo svežije i veći deo dana suvo, a moguća je kratkotrajna kiša. Vetar će biti uglavnom slab, pre podne jugozapadni, a popodne severni. Najniža temperatura iznosiće oko 11, a najviša oko 17 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 27. februara, u petak biti umereno oblačno i uglavnom suvo. Od subote očekuje se svežije, mestimično s kišom, na planinama u nedelju i sa snegom. U ponedeljak se očekuje prestanak padavina, od utorka toplije i uglavnom suvo, a u četvrtak prolazno naoblačenje s kišom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track