132 GODINE: Na današnji dan 1882.  Amerika i Srbija uspostavile diplomatske odnose!
Foto: Thinkstock, Foxnews

Diplomatija

132 GODINE: Na današnji dan 1882. Amerika i Srbija uspostavile diplomatske odnose!

Društvo -
"Kasnije iste godine prvi zvanični američki predstavnici stigli su u Beograd", podsetila je Ambasada SAD u Srbiji na svom Fejsbuk profilu.

Na današnji dan 1882. godine Senat SAD ratifikovao je dokument kojim su uspostavljeni diplomatski odnosi između Amerike i Srbije.

"Kasnije iste godine prvi zvanični američki predstavnici stigli su u Beograd", podsetila je Ambasada SAD u Srbiji na svom Fejsbuk profilu.

Mnogobrojni Fejsbuk prijatelji pozdavili su ovaj status.

Rodney Marinković napisao je da "ne postoji nijedna ozbiljna zemlja na planeti koja nema diplomatske odnose sa USA". " Srbija je uvek imala prijateljske odnose kada je bila država koja se zvala Srbija. Sada je opet država koja jeste Srbija. Opet su dve države države prijatelji... Tako će biti sve dok im ime postoji".Nikola Miljković: Treba obeležiti ovaj veliki dan!

Predrag Zindovic: Divno. Kakav istorijski dan. Pozz iz korumpirane , gladne i opljačkane Srbije u kojoj se pljačkaju milijarde i niko ne ide u zatvor, niti im se oduzima imovina ..NIŠTA...hehe...jer svi dele opljačkano - sve institucije a sudstvo nam ne radi jer i oni imaju deo ..hehe...zakon ovde ne postoji za bogataše koji se galiraju sa narodnim novcem. Amerikanca za predsednika Srbije - da konačno zavede red.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja