Najnovije vesti

KAKVA PROMENA: Za srpsku Novu godinu sunčano i toplo!
Foto: Profimedia

Večeras ledeno

KAKVA PROMENA: Za srpsku Novu godinu sunčano i toplo!

Društvo
Od 3. januara sledi otopljavanje. Prodor toplijeg vazduha u naše krajeve podići će temperaturu iznad nule i doneti mnogo sunca

BEOGRAD - Ako se spremate da večeras Novu godinu proslavite na Trgu, onda je zimska oprema prava stvar za vas. Novogodišnja noć biće vedra, ali ledena, sa temperaturama od minus 10 do čak minus 20 stepeni. Ledeni talas potrajaće do subote, 3.januara, nakon čega sledi pravi vremenski obrt…

- Novogodišnja noć će, kao i naredna tri dana, biti veoma hladna u svim mestima u Srbiji, uključujući i Beograd. Noć će biti vedra, bez vetra, ali ledena. Naročiti oprez se savetuje u konzumiranju alkohola jer usled pada i dužeg zadržavanja na snegu može doći do smrzavanja.

Od 3. januara sledi otopljavanje. Prodor toplijeg vazduha u naše krajeve podići će temperaturu iznad nule i doneti mnogo sunca.

- Prodor toplog vazduha doneće i vrlo slab sneg, ali će mraz oslabiti tako da za nas Božić očekuje toplije vreme sa temperaturama oko sedam-osam stepeni tokom dana. Do srpske Nove godine sneg će se u nižim predelima otapati, pa ćemo 14. januar dočekati u toplom i sunčanom danu – kaže Stanojević.

Ovakvo vreme, dodaje on, naročito će pogodovati usevima koje ovi ledeni dani sa kasnijim otopljavanjem čuvaju od izmrzavanja. Ledeni dani ubiće i viruse, pa toplije vreme možemo dočekati bez straha od gripa.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...