U četvrtak 37 stepeni

Pakao

U četvrtak 37 stepeni

Društvo -
U petak će u Srbiji biti sunčano i u većini mesta veoma toplo, u severnim i zapadnim krajevima biće malo svežije, a od sredine dana uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom

BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo, uz retku pojavu kratkotrajnih pljuskova i grmljavine u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 24 stepena, a najviša dnevna biće od 33 do 37 stepeni.

U Beogradu će takođe biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 23, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

U Srbiji će u petak biti sunčano i u većini mesta veoma toplo. U severnim i zapadnim krajevima biće malo svežije, a od sredine dana uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Potom će do kraja perioda biti svežije, ali i dalje toplo sa temperaturom oko ili iznad proseka za ovo doba godine i ređom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova i grmljavine.

U Beogradu će u petak biti sunčano i veoma toplo. Krajem dana i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti u pojedinim delovima grada, mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Potom će do kraja perioda biti svežije, ali i dalje toplo sa temperaturom oko ili iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine i ređom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova i grmljavine, uglavnom u danima vikenda.

U četvrtak će biometeorološka situacija uticati nepovoljno na sve osetljive osobe, posebno na srčane bolesnike, astmatičare i hipertoničare. Savetuje se adekvatna zaštita od UV zračenja. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja, zamor i smanjena koncentracija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track