Najnovije vesti

PUKLA BRUKA U NIŠU: Poreska inspektorka pala zbog dva jogurta

Uhapšena državna službenica

PUKLA BRUKA U NIŠU: Poreska inspektorka pala zbog dva jogurta

Društvo

Sandra Popović u prodavnicama uzimala mito u robi i novcu. Određen joj pritvor do 30 dana

Inspektorka filijale Poreske uprave u Nišu Sandra Popović uhapšena je zbog primanja mita jer je od radnika tri dragstora uzela novac, ali i različitu robu.


Da bi odustala od kontrole, inspektorka je u prodavnicama pokupila sokove, jogurt, cigarete... Ali time nije bila zadovoljna pa je od jedne prodavačice uzela i sto evra. Međutim, trgovci su nesavesnu poresku službenicu prijavili, pa je uhapšena i određen joj je pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, ona je 15. septembra otišla u kontrolu u sela Kamenica i Matejevac iako je imala službeni nalog da tog dana bude na sasvim drugom mestu.

 

- Ušla je u jedan dragstor u Kamenici, kupila žvake da bi proverila da li će dobiti fiskalni račun. Prodavačica joj je otkucala kupljenu robu i inspektorka joj je saopštila da je obavila poresku kontrolu. Zatim je uzela dva jogurta, dva mleka, kafu i špagete, a kada je radnica pokušala da joj naplati račun, Popovićeva je rekla: „Pa zar neću dobiti poklon?“ - kažu naši sagovornici iz istrage.


Inspektorka se zatim uputila u susedno selo Matejevac, gde je ponovila postupak „kontrole“.

 

- Od prodavca je zatražila dve hiljade dinara, ali ju je on upozorio da u dragstoru postoji video-nadzor, pa je uzela samo dva soka. Krenula je do sledeće trgovinske radnje i tu je zatekla radnicu koja je bila uznemirena zbog nekih privatnih problema. Od nje je takođe zatražila dve hiljade dinara, a uzela je i tri paklice cigareta. Zatražila je da uradi presek stanja, a pošto žena nije bila u stanju da postupi po zahtevu, zatražila joj je sto evra. Zaprepašćena prodavačica joj je objasnila da taj novac nema, pa je njena prijateljica, koja se slučajno zatekla u radnji, otrčala do kuće i donela mito za inspektorku - objašnjavaju naši sagovornici.


Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva, potvrdio je naša saznanja i precizirao da se inspektorki na teret stavlja primanje mita u produženom trajanju.

- Policija je protiv osumnjičene podnela krivičnu prijavu jer je kao poreski inspektor zahtevala i primila poklone kako ne bi izvršila službenu radnju. Tužilaštvo je predložilo da joj se odredi pritvor do 30 dana kako ne bi uticala na svedoke.


Dragana Kocić


Tmurna prošlost Sandre Popović

POSLE SVAĐE VASPITAČICA SE UBILA


Sandra Popović je u februaru 2015. godine iz Poreske uprave došla na mesto direktora Doma učenika srednjih škola. U decembru iste godine sukobila se s vaspitačicom Tatjanom Lužanin, pa su jedna protiv druge podnele krivičnu prijavu. Vaspitačica, koje je direktorku optuživala i za fizički napad, nekoliko dana kasnije izvršila je samoubistvo, skočivši sa osmog sprata zgrade u kojoj je živela. U to vreme na videlo je izašla i zloupotreba službenog telefona - direktorka Popović je za samo jedan mesec napravila račun od čak 280.000 dinara. Ubrzo joj je upravni odbor ustanove izglasao nepoverenje pa se vratila u Poresku upravu.


Šta je uzela kao mito


- dva jogurta

- dva mleka

- kafu

- špagete

- dva soka

- tri paklice cigareta

- 100 evra

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV) 24 ČASA STRAŽA ZA NIČIĆEVE LJUBIČICE!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...