UPOZORENJE RHMZ NA VELIKE NEPOGODE U SUBOTU: Grad, grom i olujni vetar prete Srbiji! Pašće 20 mm kiše za SAMO 3 SATA
Foto: AP/Ilustracija

grmljavinske nepogode praćene jakim pljuskom

UPOZORENJE RHMZ NA VELIKE NEPOGODE U SUBOTU: Grad, grom i olujni vetar prete Srbiji! Pašće 20 mm kiše za SAMO 3 SATA

Društvo -

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za subotu za područje Srbije na grmljavinske nepogode praćene jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom.

Kako se navodi, sutra se na području Srbije očekuje nestabilno vreme sa uslovima za razvoj lokalnih grmljavinskih nepogoda sa jakim pljuskom (preko 20 mm za tri sata), gradom i olujnim vetrom.

foto: Fonet TV

Prema prognozi, sutra se očekuje promenljivo oblacno i malo svežije vreme, povremeno s kisom, pljuskovima, grmljavinom, a postoje i uslovi za razvoj lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

foto: RHMZ Printscreen

Vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, južni i jugoistočni, do kraja dana u slabljenju i skretanju na zapadni. Najniža temperatura kretaće se od 14 do 20 C, u košavskom podrucju i do 24 C, a najviša dnevna biće od 26 do 30 C.

foto: AP/Ilustracija

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije, povremeno s kisom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti umeren, jugoistočni, u zoni pljuska ponegde jak, do kraja dana u slabljenju i skretanju na zapadni.

Najniža temperatura oko 22 C, najviša oko 27 C.

foto: AP/Ilustracija

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 16. juna, u nedelju promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Početkom naredne sedmice kratkotrajna stabilizacija vremena uz porast temperature.

Od srede ponovo nestabilno i svežije sa čestom pojavom lokalnih pljuskova i grmljavina.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sahara, a u Srbiji! 9 saveta kako da preživite visoke temperature

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track