POTPISAN UGOVOR O SARADNJI: Za sport u vojsci 100.000 € od Mocarta
Foto: Mozzart

DONACIJA

POTPISAN UGOVOR O SARADNJI: Za sport u vojsci 100.000 € od Mocarta

Društvo -

Kompanija Mozzart i Ministarstvo odbrane potpisali su ugovor na osnovu kojeg će ta kompanija donirati 100.000 evra za razvoj sporta u vojsci, čime je praktično postala generalni pokrovitelj svih sportskih aktivnosti u našem sistemu odbrane.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je rekao da, zahvaljujući tom dokumentu, više neće biti nijednog prvenstva u zemlji i u inostranstvu koje će vojni sportisti preskočiti jer nisu imali dovoljno sredstava.

- Kompaniji Mozzart želim da se zahvalim na tome što nam pomaže da više ne propustimo nijedno prvenstvo, da odemo i budemo svugde gde je potrebno da se pokaže zastava Vojske Srbije i što pomaže da još više osnaži vojni sport. Nama su najvredniji i najdragoceniji ljudi, a oni zaslužuju da se o njima brine i da im se da mogućnost da sve svoje kvalitete unaprede i ispune do kraja.

Zahvaljujući danas potpisanim sporazumima, to ćemo da omogućimo svakom pripadniku - da maksimalno vodi računa o sebi, kvalitetu svog života, fizičkoj i svakoj drugoj pripremi. Još jednom želim da se zahvalim našim prijateljima što su nam omogućili da ubuduće ne razmišljamo o finansijskim aspektima onoga što radimo već samo o tome kako da vojnim sportistima omogućimo da se na najbolji način pripreme i da najbolje reprezentuju našu vojsku i Ministarstvo - istakao je ministar Vulin.

foto: Mozzart

Ugovor su potpisali generalna direktorka kompanije Mozzart Koviljka Lončar i brigadni general Siniša Radović, šef Delegacije Republike Srbije pri CISM (Međunarodni savet za vojne sportove).

Generalna direktorka Mozzarta Koviljka Lončar istakla je da u ovoj kompaniji koriste svaku priliku da se oduže zajednici i društvu u kome ta kompanija posluje. Ona je naglasila da je ulaganje u sport ulaganje u budućnost:

Vojska Srbije, sportisti i poznata kompanija nadaju se uspehu

- Saradnju sa Ministarstvom odbrane smo i počeli preko sporta prošle godine kada smo donirali kompletnu sportsku opremu za žensku futsal ekipu Vojne akademije, a sada smo saradnju proširili na čitav sport u Vojsci. Nadam se da će oprema, rekviziti kao i drugi vidovi podrške sportskim aktivnostima koje ćemo pružiti a za koje nam iz Ministarstva ukažu da su potrebni, doprineti da uspesi naših vojnih sportista budu još veći.

Prilikom potpisivanja ugovora moglo se čuti i da će saradnja sa kompanijom Mozzart omogućiti formalno-pravni okvir da sportisti dobiju adekvatnu podršku u narednih godinu dana.

To znači da do kraja godine neće biti dovedeno u pitanje, zbog finansijskih razloga, učešće vojnih sportista na Svetskom vojnom prvenstvu u padobranstvu u Mađarskoj, Svetskom vojnom prvenstvu u maratonu u Libanu i Svetskom vojnom prvenstvu u džudou. S razlogom se i od nastupa sportista u uniformama na tim takmičenjima očekuju zapaženi rezultati pošto je, tokom prvih šest meseci 2018. godine, više od 300 pripadnika Vojske Srbije učestvovalo na 11 sportskih događaja i osvojilo 34 medalje regionalnog i internacionalnog karaktera.

U kompaniji Mozzart samo tokom prošle godine, u humanitarne svrhe i za društveno odgovorne projekte uplaćeno je i donirano više od pola miliona evra, a donacijama je pomognuto više od 100 neprofitnih sportskih organizacija i pojedinaca.

REPREZENTACIJA

Pored sporazuma sa kompanijom Mozzart, Ministarstvo odbrane potpisalo je sporazum i sa Sportskim savezom Srbije, a potpisivanju su prisustvovali članovi ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su ostvarili zapažen uspeh na nedavno održanom Prvom pojedinačnom prvenstvu Srbije u džudou za pripadnike Vojske i MUP. Tom prilikom, istaknuto je da će sporazumima koji su potpisani biti omogućeno i da najistaknutiji sportisti, kao što je Davor Štefanek, postanu deo naše vojne reprezentacije i da predstavljaju Vojsku Srbije i našu zemlju na svetskim prvenstvima.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track