SRPSKA GRANIČNA POLICIJA NA VISINI ZADATKA: Čekanja i u letnjoj sezoni svedena na minimum!
Foto: Dado Đilas

BRAVO!

SRPSKA GRANIČNA POLICIJA NA VISINI ZADATKA: Čekanja i u letnjoj sezoni svedena na minimum!

Društvo -

Iako su na granicama pojačane gužve, zbog letnje sezone, izgleda da je granična policija spremna!

Kontrole se vrše u najbržem roku, pa se čekanje i pored većeg inteziteta svodi na najmanje moguće.

Stanje je zahvaljujući radu granične policije zadovoljavajuće, pogotovo na prelazu Preševo, kod Makedonije. Za 24 sata 150.000 vozila je prešlo granicu što pokazuje da je granična policija odradila sjajan posao.

Premа poslednjim podаcimа Uprаve grаnične policije, teretnа motornа vozilа se na izlаzu iz Srbije u Mađarsku, na prelazu Horgoš čekаju oko 120 minutа, а nа Bаtrovcima sa Hrvatskom oko 60 minutа. Putnička vozila se na graničnim prelazima Srbije zadržavaju oko 30 minutа.

U Srbiji se danas očekuje umereniji intenzitet saobraćaja, ali i dalje pojačan na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković poručila je danas na Graničnom prelazu Horgoš da su pripadnici Uprave granične policije pojačali sve kapacitete kako bi, tokom letnje sezone, omogućili što brži protok putnika preko graničnih prelaza.

- Od 14. juna počele su znatno veće gužve na svim graničnim prelazima u Republici Srbiji, posebno na Horgošu.

Ona je istakla da je taj prelaz najfrekventniji u Republici Srbiji i kroz njega je od početka 2018. godine prošlo 3.400.000 putnika, od čega su polovina strani državljani, uglavnom Republike Turske i zemalja Evropske unije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track