SIN POKOJNOG BATE ŽIVOJINOVIĆA MILJKO OGLASIO SE IZ PARIZA: Uzeli su mi najlepše godine, ali sam verovao da će pravda nadvladati zlo! Započeću novi život i zbog svoje dece i zbog oca
Foto: Vladimir Šporčić

Kaže da je na izlasku iz pakla

SIN POKOJNOG BATE ŽIVOJINOVIĆA MILJKO OGLASIO SE IZ PARIZA: Uzeli su mi najlepše godine, ali sam verovao da će pravda nadvladati zlo! Započeću novi život i zbog svoje dece i zbog oca

Društvo -

BEOGRAD/PARIZ - Miljko Živojinović kaže da je "na izlasku iz pakla" nakon što je prošle sedmice posle 12 godina sudskog procesa pravosnažno oslobođen optužbi za zloupotrebe u privredi u okviru takozvane stečajne mafije, navodeći da je opstao, zahvaljujući veri da "pravda da prevlada nad zlom".

U saopštenju koje je dostavio iz Pariza, gde živi već niz godina, sin poznatog glumca, pokojnog Velimira Bate Živojinovića, kaže da će sada morati da započne novi život zbog svoje dece i zbog seni svoga oca.

foto: Marina Lopičić

Osvrćući se na postupak koji je pokrenut 2006. godine, Živojinović je ocenio da je njime tražena "civilna smrt" svih optuženih i njihovih porodica, ali da na kraju ni jedno jedino krivično delo nije dokazano.

"Jedno je sigurno - zao duh koji se uselio u zlohude ljude odneo mi je najlepši period života. Taj zao duh koji je zavladao treba tražiti u policiji, tužilaštvu i sudu, pa čak i u nekolicini onih koji nisu poštovali novinarski kodeks. Ja ovom prilikom ne bih spominjao imena tih ljudi, ako se uopšte mogu nazvati ljudima. Prepuštam njima da se sami prepoznaju. I, ako imaju savesti, neka se izvine svim nevinim žrtvama", naveo je Živojinović.

On je bio optužen da je izvršio zloupotrebe kao stečajni upravnik GP "Rad", a u pismu je zahvalio svojim advokatima i sudijama što su izneli pravu istinu o njemu i njegovoj porodici.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track