AGONIJI SRPSKIH ĐAKA U BARSELONI NEMA KRAJA! Krenuli su ka Srbiji, ali BEZ VOĐE PUTA! Ostavio ih je i piše prijavu protiv dece?!
Foto: Marina Lopičić

NEIZVESNO

AGONIJI SRPSKIH ĐAKA U BARSELONI NEMA KRAJA! Krenuli su ka Srbiji, ali BEZ VOĐE PUTA! Ostavio ih je i piše prijavu protiv dece?!

Društvo -

Učenici koji su prošle nedelje otputovali u Barselonu sa profesorkom Devete beogradske gimnazije Snežanom Martić danas su krenuli ka Srbiji. Međutim, vođa puta iz agencije nije ni u jednom od tri autobusa sa njima, nego se vraća sam jer su ga, kako tvrdi, "đaci zlostavljali", zbog čega navodno namerava da podnese i krivičnu prijavu.

Roditelji učenika već su na ivici nerava, a prema našim saznanjima dodatno su zabrinuti jer su mnoga deca bolesna, a većina njih ostala je i bez novca.

Dušan Bernetić, vlasnik agencije "B2R" preko koje su deca otputovala u Španiju, rekao je da će plan puta biti ispoštovan u povratku i da će učenici prvo sutra ujutru stići u Veneciju, gde će se i oni i vozači odmoriti nekoliko sati, nakon čega će nastaviti put.

Međutim, deca kažu da ni odlazak u Veneciju nije izvesan.

foto: Printscreen Kurir TV

- Ćerka mi kaže da se ništa ne zna, a da nemaju koga ni da pitaju. Predstavnika agencije niko nije video od juče, kada su se preganjali oko odlaska na fakultativni izlet, na koji posle nekoliko sati čekanja, ipak nisu otišli - rekao je otac jedne učenice koja je sa otišla na problematično putovanje sa profesorkom istorije u Devetoj gimnaziji Snežanom Martić, poznatom i po nadimku Šakira.

Prema nezvaničnim izvorima, predstavnik agencije koji je iz Beograda krenuo sa decom u Španiju krenuo je ka Srbiji bez grupe, jer su ga "đaci zlostavljali" zbog čega navodno planira da podnese krivičnu prijavu!

Jedna od pretpostavki đaka je da neće moći da odu u Veneciju jer on nije sa njima.

foto: Kurir

Na put je krenulo još odraslih i, trebalo bi, i odgovornih osoba. Međutim, i dalje nismo uspeli da saznamo ko su profesori koji na putu sarađuju sa Šakirom, a prema poslednjim informacijama u pitanju su dve nastavnice, od kojih je jedna iz Lazarevca. Roditelji sa kojima smo razgovarali ne poznaju nikog drugog osim Snežane Martić, a decu su poverili upravo njoj.

Drugarice moje ćerke idu u Devetu gimnaziju, pa je ona htela da ide sa njima. Našla sam se sa profesorkom Martić u kafiću na Novom Beogradu, a tu je bilo još petoro dece. Pričale smo oko sat vremena, predstavila mi je program putovanja i objasnila dinamiku plaćanja, pa sam joj prvu ratu dala na ruke, što je ona ubeležila u svesku - rekla je majka jedne učenice.

Ova majka ispričala je i da, prema rečima njene ćerke, "deca u Barseloni nemaju mnogo kontakta sa Šakirom".

Kada stižu deca u Beograd?

Vlasnik agencije Dušan Bernetić kaže da zbog gužvi na granicama ne može tačno da proceni kada će autobusi stići u Beograd, a pogotovo jer su u pitanju deca kojoj je po pravilu potrebno više pauza tokom putovanja.

- Agencija je dobila privremenu zabranu poslovanja, zbog čega ne želim da dajem izjave koje bi mogle uticati na istragu. U kontaktu sam sa nekim roditeljima, kao i sa nadležnima. Najbitnije je da deca stignu kući - rekao je Bernetić, dodajući da će po povratku “neko sigurno morati da da izjavu nadležnima”, misleći kako na profesore, tako i na predstavnika svoje agencije.

(Kurir.rs/Blic-M.M.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track