VUČIĆ U ŽARKOVU: Obišao Vojno-tehnički institut pa najavio veće plate za vojsku i obradovao penzionere sa 9 odsto povišice od novembra
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U pratnji ministra odbrane Vulina

VUČIĆ U ŽARKOVU: Obišao Vojno-tehnički institut pa najavio veće plate za vojsku i obradovao penzionere sa 9 odsto povišice od novembra

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u podne, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina, Vojno-tehnički institut gde se upoznao sa stepenom realizacije novih razvojnih projekata Instituta i razgovarao sa 48 novozaposlenih inženjera i oficira.

Vučić je novinarima poručio da se danas nalaze u prostoriji u kojoj se vrše brojna istraživanja i probe ne samo našeg nego i stranog oružja.

1 / 20 Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je danas najavio veće plate za pripadnike Vojske Srbije i bolje uslove koji bi trebalo da zadrže "našu pamet". Vučić je podsetio i na veliko urušavanje VTI koje se događalo u prvoj dekadi 2000, uporedo s raspadom SRJ, i rekao da je zahvalan što se to zaustavilo.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je novozaposlenim inženjerima i oficirima poželeo dobrodošlicu i poručio da su baš na mestu na kom mogu da pokažu koliko se Srbija voli. On je najavio i veće plate vojsci, a od novembra i povišicu penzionerima od 9 odsto.

Penzionerima će primanja od novembra biti značajno uvećane, za devet odsto, izjavio je Vučić. On je posle posete Vojno-tehničkom Institutu rekao da će penzioneri posle te povišiće imati "veće penzije nego ikad". "Mogu i ostali da očekuju povećanja, značajna, ali ne tolika i sledeće godine, ako nastavimo ovako", rekao je Vučić.

Dodao je da su penzioneri "zaslužili to povećanje, jer su podneli teret reformi zahvaljujući kojim imamo danas toliki privredni rast". Istakao je da je problem što u Srbiji nema radne snage, nema zanatlija. "Moraćemo da uvozimo radnu snagu", ocenio je Vučić.

On je najavio i da će plate biti povećane ove i sledeće godine Vojsci Srbije i da će se približiti nivou plata u zemljama bivše Jugoslavije, ali i Bugarske, Rumunije i Mađarske.

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track