POLICAJAC IVICA IZ VRANJA JE HEROJ GRČKE: Prekinuo letovanje da pomogne povređenima u požaru, a evo kako su njegovu humanost slavili braća Grci!
Foto: Printscreen/Facebook

Ljudskost i solidarnost ne poznaju granice

POLICAJAC IVICA IZ VRANJA JE HEROJ GRČKE: Prekinuo letovanje da pomogne povređenima u požaru, a evo kako su njegovu humanost slavili braća Grci!

Društvo -

Nakon velikih požara koji su zahvatili Grčku, mnogo je ljudi koji su zbog povreda i dalje u bolnici, a svaka pomoć im je dobrodošla. Jedan Srbin rešio je da svoje letovanje bar na kratko prekine i da krv za povređene, a njegov gest Grci su znali da cene.

foto: Printscreen/Facebook

Kako je objavljeno u grupi "Live from Greece" u pitanju je Ivica Stojiljković iz Vranja koji sa porodicom ovih dana letuje u Grčkoj.

On je pre nekoliko dana posetio bolnicu u Larisi, i donirao krv za povređene u požaru.

"Njegov gest ljudskosti i solidarnosti oduševio je Grke pa je dospeo i do lokalnih novina. U znak zahvalnosti proveli su njega i njegovu porodicu kroz grad i uručili im poklone i suvenire. Inače, Ivica je policajac pa ga je posetio i predsednik Internacionalne policijske asocijacije u Larisi i lično mu se zahvalio" stoji u objavi na Fejsbuku.

1 / 11 Foto: Reuters

Komentari puni zahvalnosti samo su se nizali, a ubrzo se u komentarima oglasio i glavni akter.

"Hvala svima na lepim rečima, hvala od srca! Verujte da sam gest ide u drugi plan, kad vidim da i mi umemo da podržimo jedni druge, da primetimo i lepim i ohrabrujućim rečima damo još veći doprinos bilo čemu što je dobro urađeno u ime svih nas koji znaju da su i oni nama bezrezervno pomagali kada je nama bila potrebna pomoć. Hvala svima još jednom" napisao je Ivica.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track