KUPITE ILI IZNAJMITE JOVANKINU VILU! Renoviranje kuće Titove udovice košta PAPRENO, država našla drugo rešenje!
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

2,5 miliona evra za renoviranje

KUPITE ILI IZNAJMITE JOVANKINU VILU! Renoviranje kuće Titove udovice košta PAPRENO, država našla drugo rešenje!

Društvo -

Država ne može da izdvoji 2,5 miliona evra za renoviranje vile na Dedinju u kojoj je živela Jovanka Broz, zbog čega će ta vila uskoro biti ili ponuđena na prodaju ili data u zakup nekome ko želi da uloži novac u njeno renoviranje, izjavio je direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

- Moguće je da neko uzme vilu u zakup na duži period, koji bi opravdao tolika investiciona ulaganja, a da mu se to što je uložio odbija od zakupnine, do polovine vrednosti nekretnine - kazao je Vorkapić za današnje Novosti.

On je kazao da je država kao vlasnik slobodna da radi sa vilom u Bulevaru kneza Aleksandra Karađoređevića 75 ono što misli da je najsvrsishodnije.

Postoji nekoliko zemalja koje traže baš ovakve objekte za potrebe svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava, bilo u zakup, bilo da ih kupe, kazao je on.

Nekadašnji dom Jovanke Broz u nadležnosti je Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koja brine o tekućem održavanju i fizičko-tehničkom obezbeđenju, pišu Novosti.

foto: Marina Lopičić

Kuća je bila zaključana, kako navode, od smrti Jovanke Broz 2013. godine do ove godine, dok je trajao ostavinski postupak.

List navodi da su njene lične stvari - nakit, odeća, fotografije, ulja na platnu, kao i državni nameštaj i umetnine uskladištene na drugom mestu kako ne bi propadale.

Kuća od 750 kvadratnih metara, prekoputa Belog dvora, u izuzetno je lošem stanju, piše list.

Kurir.rs/Novosti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track