DAVALI MU PROBIOTIK, A ON JADAN UMIRAO: Ognjen je dobio sepsu, a majka traži istinu i pita KO JE KRIV?
Foto: Privatna Arhiva

Istraga Inspekcija ispituje smrt dečaka

DAVALI MU PROBIOTIK, A ON JADAN UMIRAO: Ognjen je dobio sepsu, a majka traži istinu i pita KO JE KRIV?

Društvo -

Inspekcija i dalje utvrđuje kako je dečak Ognjen Paunović (8) iz sela Zagajice dobio sepsu zbog koje je preminuo u Opštoj bolnici Vršac.

Direktor bolnice dr Jon Omoran kaže da je nesrećni mališan preminuo nakon operacije creva, 28. avgusta oko sedam sati ujutro.

- Došlo je do invaginacije tankog creva, što je uzrokovalo sepsu i smrt dečaka. Zdravstveni inspektori su već uzeli izjave svih lekara, analizirana je i sva dokumentacija dečakovih kontrola pre nego što je primljen u bolnicu. Ceo proces je još u toku - rekao je dr Omoran.

foto: Privatna Arhiva

Majka nesrećnog dečaka Verica Paunović i dalje ne može da se oporavi od bola i strašnog gubitka. Kroz suze kaže da želi pravdu za svog sina.

- Osam godina sam negovala moje dete. Brinula sam se o njemu,

spremala ga za život i da mi umre za dve nedelje, na takav način. Inspekcija neka nađe istinu. Dodajte još da su lekari dan pred smrt dali uput za laboratoriju, ali tek nakon što sam ja tražila, i ne samo tražila, nego insistirala! Oni su mi stavili dete na dijetu, dali mu probiotik, on jadan smršao, umirao od sepse... Tri puta sam pakovala stvari za bolnicu, mislila sam da će nas primiti, a oni ništa - priča kroz suze majka Verica. Blizanci Ognjen (8) i Luka (8) njeni su sinovi iz prvog braka, koji su zajedno sa sestricom Anjom (3) i Andrejem (2) živeli kod očuha, kome je takođe strašno teško pala ova tragedija.

U Opštoj bolnici Vršac radila lažna doktorka! Opšta bolnica Vršac dospela je u žižu javnosti u maju ove godine, kada je otkriveno da je Višnja Đumić (32) iz Vršca godinama radila kao lekar na pedijatriji bez diplome Medicinskog fakulteta! Ona je bila zaposlena kao doktor medicine u Službi pedijatrije sa neonatologijom, a decu je "lečila" od decembra 2015. godine do 3. aprila 2018. godine. Početkom aprila ove godine, Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja razotkrio je ovu prevarantkinju. Kada je uhvaćena u ovom delu, Đumićeva je priznala istražnim organima da je falsifikovala diplomu i drugu dokumentaciju.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track