BRNABIĆEVA: Rijaliti u Srbiju uveo Đilas, a ne Mitrović
Foto: Dado Đilas

rijaliti programi postoje u celom svetu

BRNABIĆEVA: Rijaliti u Srbiju uveo Đilas, a ne Mitrović

Društvo -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne vlade, ali i navela da je rijalitije u Srbiju uveo Dragan Đilas, a ne Željko Mitrović.

Brnabić je, upitana da prokomentariše stav ministra kulture o dodatnom oporezivanju rijaliti programe, i "prepisku" ministra Vladana Vukosavljevića i vlasnika Pinka Željka Mitrovića, rekla da rijaliti programi nisu specifičnost za Srbiju i da postoje u celom svetu, gde su jako popularni.

"To je trend koji postoji u svetu. Rijalitije u Srbiju nije uveo Željko Mitrović, nego Dragan Đilas i to preko televizije koja je bila simbol kulture i alternativne scene, B92 i izgradio kuću Velikog brata u Pionirskom parku, gde treba da se bavimo decom i obrazovanjem", rekla je Brnabić.

Istakla je da su rijalitiji stvar regulatornih tela, a ne vlade i da svako treba da radi svoj posao.

"Treba da popularizujemo kulturne i obrazovne programe, ali ne možemo da se bavimo programom privatnih televizija", rekla je premijerka.

Na pitanje da li to znači da ona ne misli da je ideja o dodatnom oporezivanju dobra, Brnabić je rekla da to nije pitanje za nju, jer nije ni dovoljno stručna, niti ima dovoljno podataka i analiza "za" i "protiv", da bi takvu odluku donela.

I ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je televizijama potrebno više obrazovnog programa i dodao da regulatorna tela i sve televizije sa nacionalnom frekvencijom pogledaju šta su sve potpisali kada su licencu dobili - a to je obrazovni program.

"Ja na tome insistiram, za ovo (rijalitije) me baš briga", rekao je Šarčević.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track