ŠOK PROGNOZA! SNEG U SRBIJI U UTORAK! Ledeni talas sa Arktika donosi NAGLO ZAHLAĐENJE! (TABELA)
Foto: Nebojša Mandić

POTPUNI PREOKRET

ŠOK PROGNOZA! SNEG U SRBIJI U UTORAK! Ledeni talas sa Arktika donosi NAGLO ZAHLAĐENJE! (TABELA)

Društvo -

Ove nedelje uživali smo u letnjim temperaturama, sunčali se na 30 stepeni koliko je bilo u gradovima, a već sledeće možemo slobodno da vadimo jakne, pa čak i kape i rukavice!

Ljubitelji zime obradovaće se već u utorak, kada se prognozira jak sneg na Kopaoniku!

Kopaonik prognoza
Kopaonik prognozafoto: YR

Naime, prema prognozi koju je objavila YR, na Balkan ne samo da stiže znatno zahlađenje, već i sneg na planinama!

Sneg na Kopaoniku
Sneg na Kopaonikufoto: YR

Što se tiče Kopaonika, velike padavine predviđaju se već u utorak, kada se očekuje formiranje čak 11 milimetara snega, a padaće sve do četvrtka! Najniža temperetura na ovoj našoj poznatoj planini očekuje se u petak, kada će biti neverovatnih minus šest!

Na Zlatiboru biće 1 stepen u četvrtak i susnežica, dok će na Staroj planini biti bez padavina, ali će se temperatura kretati oko 2 stepena.

Vreme za Beograd
Vreme za Beogradfoto: YR

Kada je reč o Beogradu, u subotu sunčano i veoma toplo. Temperatura do 30°C. Krajem dana prolazno naoblačenje i zahlađenje, uz manje uslove za kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali se prolazno očekuje jak severozapadni vetar i osetniji pad temperature.

U nedelju hladnije, temperatura do 24°C. Nakon oblačnog jutra, tokom dana sunčano. Početkom sedmice jaka promena vremena.

foto: AP/Ilustracija

Najniža temperatura je najavljena za sledeći petak, kada će biti samo 7 stepeni! Naredne nedelje uglavnom suvo vreme, osim srede i četvrtka, kada je najavljena kiša.

Kako javlja meteo portal "Sever Weather Europe", iduće sedmice sa severa će nad našim kontinentom doći do snažnog prodora vazdušne mase s Arktika koji će se proširiti nad velikim delom Evrope.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track