SRPKINJA LJILJANA U ŠOKU NAKON 5 DANA TORTURE U BELGIJI: Rekli su mi da nemam dovoljno para, oduzeli mi mobilni i sa bebom strpali u centar za migrante! JOŠ NE MOGU DA SE OPORAVIM
Foto: Printscreen/Prva TV

Preživela pravu dramu na putu kod brata u Holandiju

SRPKINJA LJILJANA U ŠOKU NAKON 5 DANA TORTURE U BELGIJI: Rekli su mi da nemam dovoljno para, oduzeli mi mobilni i sa bebom strpali u centar za migrante! JOŠ NE MOGU DA SE OPORAVIM

Društvo -

Ljiljana Aleksić Moharić (37), državljanka Srbije, koja je doživela neprijatno iskustvo kada ju je na putu za Holandiju, gde je u ponedeljak sa devetomesečnom bebom krenula u posetu bratu koji tamo živi, na aerodromu u Belgiji, na kome je presedala, zaustavila policija, deportovana je u četvrtak uveče u Crnu Goru gde se oporavlja od šoka koji je preživela.

foto: Printscreen/Prva TV

Istakavši da svih ovih dana razmišlja o tome kako je nemoguće da se to desi majci sa bebom, kao da je neki teški kriminalac ili zločinac, Ljiljana je objasnila da je agonija počela kada je na pasoškoj kontroli dala pasoš, nakon čega su usledila usledila redvona pitanja, pa između ostalog i koliko novca ima kod sebe.

"Nisam imala karticu, samo u kešu 300 evra. Njima to nije bilo dovoljno, iako sam ostajala kod rođenog brata, rekli su da to nije dovoljno novca, da treba 40-45 evra po danu. Bez teksta sam i dalje. Odatle me policajac sprovodi u kancelariju, šalju dopis u Brisel da vide šta da rade, čekala sam odgovor 2-3 sata, produžilo se to do ponoći, da bih tada saznala da će da me vrate u Podgoricu. Sa aerodroma i mene i bebe su odvezli u Centar za migrante. Bili su ljubazni, pitali da li mi treba nešto za bebu, ja sam imala pelene za prvu ruku dok ne stignem kod brata, a sina sam samo dojila, jer se nisam usudila ništa drugo da mu dam, pošto ima problema sa alergijama. Tražila sam da me prvim letom vrate nazad i rekla da neću da budem tamo, ali sam čekala 5 dana", ispričala je i dalje vidno potresena Ljiljana u jutarnjem programu televizije Prva.

foto: Printscreen/Prva TV

Ona je dodala da su je prvu noć odvezli u migrantski centar blizu Brisela, što je, kako je objasnila, samo poljana ograđena blindiranom žicom, pod ključem i šifrom.

foto: Facebook Printscreen

"Tu su ljudi sa svih strana sveta. Pretresli su mi prtljag, osuzeli mobilni i sve opasne stvari kojima bih mogla da naškodim nekome ili sebi. Nisam mogla nikome da se javim. Moj brat je odmah zvao srpsku ambasadu u Briselu i tražio da neko reaguje, suprug je stupio u kontakt sa Ministarstvom inostranih poslova Crne Gore, jer je crnogorski državljanin, da neko reaguje zbog bebe. Niko se nije javio, niko nas nije posetio. Posle sam prebačena u neki centar otvorenog tipa gde je došao moj brat i doneo šta nam treba.

foto: Printscreen/Prva TV

Pročitala sam negde da je navodno jedan konzul srpske ambasade bio u poseti, ali kod mene niko nije dolazio, pa bih volela da stupim u kontakt sa tim konzulom da vidim kod koga je bio, kod mene nije i to me je strašno povredilo. Niko da vidi bar da li beba ima sve, da li je gladna. Da nije bilo mog brata, ja ne znam šta bi bilo, preživela bih sigurno nervni slom", zaključila je ova mlada majka koja se još oporavlja od šoka, uz isticanje da je zaposlena u jednoj privatnoj firmi i da se raduje skorom povratku na posao i normalnom životu posle svega što je sa detetom preživela.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track