MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ ČVRSTO PRI SVOM STAVU: Moj je posao da komentarišem kulturu, ali nisam očekivao ovakvu buru oko rijalitija
Foto: Beta/Miloš Miškov, Nebojša Mandić, Dragana Udovičić

Rasprava se zaoštrila poslednjih dana

MINISTAR VUKOSAVLJEVIĆ ČVRSTO PRI SVOM STAVU: Moj je posao da komentarišem kulturu, ali nisam očekivao ovakvu buru oko rijalitija

Društvo -

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević kazao je danas da je njegov posao, između ostalog, i da iznosi stavove i uverenja u vezi sa kulturom u Srbiji.

foto: Damir Dervišagić

On je komentarisao o javnoj raspravi sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem i komentarima premijerke Srbije Anom Brnabić, povodom njegovih prethodnih ocena o negativnom uticajem na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu.

"Nisam očekivao toliku reakciju, ali je očigledno da je takva ideja sazrela, da se kristalizovala, a vidim i da je imala veliki odjek u javnosti", rekao je Vukosavljević za TV Prva.

foto: Dado Đilas

On je kazao i da je prvi put slične stavove o rijaliti programima izneo u prvih nekoliko dana svog mandata ministara. Naveo je i da je premijerka "delimično u pravu" u svom stavu da država ne treba da utiče na program privatnih televizija, ali da takođe smatra da televizije dobijaju koncesiju na nacionalnu frekvenciju da bi, u skladu sa zakonom, dopunili kulturni ili obrazovni program.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov, Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track