OVO JE NAJSVIREPIJE UBISTVO  TITOVE UDBE! Egzekutor je Dragišu Kašikovića izbo 64 puta, smrskao mu čelo i obraz, ali za ono što je usledilo blago je reći da je MONSTRUOZNO!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

životinja

OVO JE NAJSVIREPIJE UBISTVO TITOVE UDBE! Egzekutor je Dragišu Kašikovića izbo 64 puta, smrskao mu čelo i obraz, ali za ono što je usledilo blago je reći da je MONSTRUOZNO!

Društvo -

Dragiša Kašiković, srpski pisac i nacionalista, veliki protivnik komunističkog režima u SFRJ, jedna je od najpoznatijih žrtava ubica Josipa Broza Tita, koje su nemilosrdno lovile i ubijale pripadnike ustaške i četničke emigracije od pedesetih do osamdesetih godina.

U noći između 18. i 19. juna 1977. godine u Čikagu su, u sedištu Srpske narodne odbrane za SAD, izmasakrirani su Dragiša Kašiković i njegova pastorka Ivanka Milošević koja je imala samo 9 godina.

Ovo ubistvo smatra se za najsvirepije koje je izvršila nekadašnja Titova UDBA.

Njegovo telo bilo je izbodeno 64 puta, čelo i jedan obraz bili su mu potpuno smrskani, a sa njim su ubili i njegovu devetogodišnju pastorku Ivanku Milošević, dok je mala Ivana zadobila 54 uboda.

Predpostavlja se da je nesrećna devetogodišnja devojčica stradala samo zbog toga što je prepoznala ubicu, ili više njih. Ili onoga koji je u kasne noćne sate doveo Brozove dželate pred vrata SNO za SAD, i na čiji poziv je Kašiković otvorio vrata.

foto: Youtube printscreen

Prema pojedinim informacijama policija u Čikagu se nikada nije suočila sa takvim zločinom, a gotovo svi američki komentatori su to ocenili kao političko ubistvo u koje je upletena jugoslovenska tajna policija.

„O ubistvu Kašikovića je mnogo pisano i u američkoj štampi i u našoj. Pisano je svašta, mnoge neistine, razne propagandne brošure od dvostrukih agenata s ciljem da unesu što veću pometnju u redove emigracije. Posle sahrane kralja Petra II, kod manastira Svetog Save u Libertivilu, u državi Ilinois, gde se po generalnim procenama okupilo preko 20.000 Srba i Srpkinja, na sahrani Kašikovića je bilo više hiljada. Ili, najviše posle kraljeve sahrane", kazao je u ispovesti za Nedeljnik pop Stojiljko Kajević, član Srpskog oslobodilačkog pokreta.

Podsetimo, Kurir je nedavno preneo tekst o likvidacijama koje je vršila UDBA a o kojima je opšrino pisao nedeljnik Ekspres.

Naslednici Ozne – Udba, DB, BIA slede i danas neke tragove “slavne prakse” u njihovom ratu u ogledalu sa neprijateljima naroda.

Srbi su prvaci sveta u mnogim disciplinama, ali svoje savršenstvo, po kojem bi se zaista mogli zvati nebeski narod, dosegli su onog trena kad su napravili mehanizam za likvidacije, torture, proizvodnju savršenog straha i omraze. To “savršenstvo” se u početku zvalo Ozna, posle Udba, DB i danas BIA. U osnivanju 13. maja 1944. u Drvaru bila je uramljena u skoro hrišćansku ideju “Odeljenje za zaštitu naroda”. Iz te mimikrije rodila se zver, ideja Josipa Broza, kreativna ruka u razradi i praksi nosi rukopis Srbina Aleksandra Rankovića.

Kurir.rs/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track