TAJNI POSLOVI INŽENJERA BIVŠE JNA! Potpisao sam da sve nosim sa sobom u grob, ALI MORAM VAM REĆI ZAŠTO JE PROPALA JUGOSLAVIJA!
Foto: Profimedia

OTKRIO

TAJNI POSLOVI INŽENJERA BIVŠE JNA! Potpisao sam da sve nosim sa sobom u grob, ALI MORAM VAM REĆI ZAŠTO JE PROPALA JUGOSLAVIJA!

Društvo -

Tajni poslovi inženjera bivše JNA "Šta sam radio? Potpisao sam da ću sve što sam video i činio odneti sa sobom u grob".

Zašto je Jugoslavija propala? Jednostavno nije imala dobru ekonomiju. Kompanije koje su dobro poslovale morale su da pokrivaju gubitak onih manje uspešnih i neradnika – objasnio je Stepan Jelaković i dodao da je krilatica 'oni su krali, ali su i nama dali' čista glupost.

Na prvi pogled, kada se sretnete sa Stjepanom Jelakovićem, rekli biste da se radi o neobičnom 84-godišnjaku koji je za svoje godine isto tako neobično vitalan i još vozi svoj 31 godinu stari ford, a u razgovoru dolazite do zaključka da se radi o vrlo zanimljivom čoveku.

Stjepan Jelaković rođeni je Selničar te se u Selnik kod Ludbrega svako malo s radošću vraća iz Zagreba, gde živi.

foto: Profimedia

S njim se može o svemu razgovarati, ali ako ga pitate nešto o njegovu poslu, tada odmah zavlada tišina.

– Gledajte, ja sam potpisao da ću sve što sam video i saznao na poslu zauvek zadržati za sebe i iako je to bilo jako davno, ja se toga držim – odgovorio je.

Tek nakon dužeg nagovaranja Stjepan nam je indirektno potvrdio da je radio kao zaposlenik bivše JNA, i to u inženjeringu. Klauzulu o tajnosti verovatno je potpisao, jer je imao pristup obrambenim sastavima, a zbog posla je proputovao celu Evropu, bio je čak i u Africi, ali šta je radio, ipak je odlučio prećutati.

– Mogu vam jedino reći zašto je Jugoslavija propala. Jednostavno nije imala dobru ekonomiju. Kompanije koje su dobro poslovale morale su da pokrivaju gubitak onih manje uspešnih i neradnika – objasnio je Stjepan Jelaković i dodao da je krilatica ‘oni su krali, ali su i nama dali’ čista glupost.

Iako je već debelo zakoračio u devetu deceniju, Sjepan je vitalnij nego neki muškarci od njega mlađi i nekoliko decenija. Bez problema upravlja automobilom, ne nosi naočare, savršeno čuje i kreće se brzo i sigurno.

– Naravno da je za zdravlje važno što jedete, kako živite i krećete li se. No, najvažnije je da ne dopustite da vas živcira posao i druge stvari – zaključio je.

(Kurir.rs/podravski.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track