POSTALA SI KRALJICA, ZVEZDA MESECA! PODRŽAVAJU TE ONE MAJKE KOJE ODOJČAD HRANE GRICKALICAMA! Dan nakon skandala lekarka iz Prijepolja OŠTRO prozvala ženu iz Kragujevca!
Foto: Profimedia

reakcija

POSTALA SI KRALJICA, ZVEZDA MESECA! PODRŽAVAJU TE ONE MAJKE KOJE ODOJČAD HRANE GRICKALICAMA! Dan nakon skandala lekarka iz Prijepolja OŠTRO prozvala ženu iz Kragujevca!

Društvo -

Slučaj iz Kragujevca potresao je društvene mreže, jer je majka jednog deteta objavila snimak na kom navodno pedijatar ne želi da primi i pregleda dete sa visokom temperaturom.

Iz Doma zdravlja pak tvrde da je dete pregledao jedan od lekara, a da je majka potom tražila da je pregleda druga lekarka.

Ipak, snimak je naišao na osudu javnosti, pa su mnogi osuli "drvlje i kamenje" na lekare, tvrdeći da je ovo česta pojava u srpskim bolnicama.

No, ima i onih koji su osudili majku što je snimala lekare, koji su samo poštovali proceduru.

Tako se oglasila i jedna lekarka-pedijatar iz Prijepolja, i na Fejsbuku napisala odgovor majci:

foto: Printscreen/ Facebook

- Retko o čemu pišem, što ne znači da nemam stav, nego prosto mi prija da u ovoj šumi svega - ćutim. Sad se obraćam gospođi koja je "zapalila" društvene mreže, stavivši snimak načinjen u dispanzeru u Kragujevcu.

Draga mama, bolesnog deteta ne znam sa kolikim gnevom i jedom pristupaš situaciji, jer iz viđenog svi možemo samo iz konteksta da izvlačimo. A evo šta sam izvukla - JA PEDIJATAR zaposlena na sekundaru a nekad ranije radila u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Taj telefon kojim mašeš i neovlašteno snimaš si trebalo da upotrebiš da okreneš dispanzer i da zakažeš pregled kod detetovog lekara. A da... a pre toga da daš dobru dozu sirupa za snižavanje temperature.

Verujem, da dete koje ima " teške dijagnoze", kako piše bi svako zakazao u okviru istog dana..... Ali prosto je bilo lakše zgrabiti bolesno dete i direktno napraviti " mesto zločina"...senzaciju...popljuvati sistem....

Majko, da živiš u inostranstvu do pedijatra ne bi došla ni za 5 dana, znala bi da ćeš dva dana davati antipiretike...dete bi ti gledali lekari u hitnoj...pa ako detetu ne bi bilo bolje pogledao bi ga pedijatar.... A telefon bi držala isključen, kao što dolikuje kad se ulazi u bolnicu, sud, školu...Nema veze, postali si slavna....kraljica meseca oktobara.....dobila hiljade pregleda, šerovana, podržale su te majke...ali koje....je li iste one koje sa šest meseci hrane smokijem odojče, sa devet daju krem bananicu i uvek kad se dete razboli sa prvim curenjem iz nosića i prvim skokom temperature, dotrče lekaru, jer nisu znali dozu sirupa i da budu brižne i spreče bolest dok se ne razvije i raspitaju se u prvim minutima bolesti od čega njihovo dete boluje...E pa nismo vidovnjaci a ni čarobnjaci.....ali ću ti draga majko reći da imaš i zaštitnika pacijentovih prava i direktora ustanove, gde si mogla da zatražiš svoja prava.....ovo nije način" - napisala je ona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja