Najnovije vesti

BOJAN (15) JE UMRO OD ASTMATIČNOG NAPADA, A RODITELJI TVRDE: Hitna nije htela na teren! Tragedija u Pećincima!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Tuga pregolema!

BOJAN (15) JE UMRO OD ASTMATIČNOG NAPADA, A RODITELJI TVRDE: Hitna nije htela na teren! Tragedija u Pećincima!

Društvo

Bojan Trifunović (15) iz sela Ašanje preminuo od posledica astmatičnog napada jer su, kako tvrdi majka Branka, lekari odbili da mu pomognu

Petnaestogodišnji Bojan Trifunović iz sela Ašanje kod Pećinaca preminuo je u ponedeljak uveče od posledica astmatičnog napada, a roditelji za njegovu smrt krive lekare Hitne pomoći u Pećincima jer, kažu, nisu hteli da izađu na teren i njihovom sinu pruže pomoć.

 

Kada je dečak počeo da povraća i da se guši, roditelji su ga povezli prema Pećincima, usput zovući Hitnu pomoć da im krene u susret, ali su oni, prema tvrdnji majke Branke, odbili to da učine, pravdajući se da će se mimoići i da je bolje da dečaka dovezu lično.

 

Pošto su posle pola časa reanimacije u Hitnoj pomoći u Pećincima lekari shvatili da dečaku ne mogu pomoći, hitno su ga ambulantnim kolima prevezli u Institut za majku i dete u Beogradu, ali je bilo prekasno.

 

Lekari Instituta su dali sve od sebe da tinejdžera povrate u život, ali mu nije bilo spasa i roditelje su obavestili da je preminuo.

 

Bojan Trifunović danas je sahranjen, a zašto se lekari nisu odazvali na vapaje njegovih roditelja da mu pomognu, Kurir je odgovor potražio u Hitnoj pomoći u Pećincima.

 

Rečeno nam je da je načelnik Hitne službe dr Milan Gnjidić na terenu. Direktorka Doma zdravlja Pećinci ranije je izjavila da je formirana komisija za unutrašnji nadzor.

 

Kurir.rs/Slavica Tomčić
Foto:Marina Lopičić

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...