NIJE BILO PROPUSTA U LEČENJU MALE NAĐE PETROVIĆ Dr Predrag Sazdanović za Kurir: Sprovedene su sve protokolom predviđene procedure!
Foto: Printscreen

direktor kliničkog centra kragujevac

NIJE BILO PROPUSTA U LEČENJU MALE NAĐE PETROVIĆ Dr Predrag Sazdanović za Kurir: Sprovedene su sve protokolom predviđene procedure!

Društvo -

Direktor Kliničkog centra Kragujevac dr Predrag Sazdanović kaže za Kurir da je u slučaju pacijentkinje Nađe Petrović unutrašnjim stručnim nadzorom koji je završen utvrđeno da nije bilo propusta već da je sve urađeno po važećim protokolima.

"Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da je Nađa Petrović 5. januara 2018. primljena na odeljenje intenzivne nege. Odmah su sprovedene protokolom sve predviđene procedure dijagnostike i lečenja. Nađa je prvog dana bila sama u izolaciji, tačnije bila je sama u četvorokrevetnoj sobi. Sutradan su se pojavili drugi pacijenti sa sličnim tegobama. Tada je Nađa bila prebačena u jednokrevetnu sobu", ističe dr Sazdanović.

On dodaje da se u toj sobi nalazio pacijent P.K.

"Mi smo 6. januara Nađu premestili u tu sobu dok je pacijent P.K. prebačen u drugu. Napominjem da je ovde bio angažovan ceo kolegijum klinike za pedijatriju. Preduzete su sve mere predviđene u ovakvim slučajevima - izoloacija, higijena, posebna sterilizacija. I tek posle preduzetih svih predviđenih mera Nađa je prebačena u tu jednokrevetnu sobu", kaže dr Sazdanović.

foto: Printscreen

On kaže da je zamena soba izvršena 6. januara a da je 8. januara ustanovljeno da P.K. ima morbile.

"U međuvremenu je došlo do komplikacija kod Nađe i kolegijum je odlučio da je uputi na dalje lečenje u Institut za majku i dete", kaže dr Sazdanović i dodaje:

"Moje kolege i ja, zbog svih građana, ali posebno onih koji su preminuli od morbila, insistiramo na dodatnoj vakcinaciji ne samo za male boginje već i za sve zarazne bolesti koje spadaju u obaveznu zakonsku vakcinaciju."

Kako Kurir saznaje od nekoliko izvora koji su želeli da ostanu anonimni, postoje detalji cele priče koji bacaju drugačije svetlo na ovaj slučaj.

Naime, kako smo nezvanično saznali, po dolasku male Nađe u Beograd, država je podržala na sve moguće načine da se nabavi specijalan aparat EKMO, ali je Nađino stanje bilo takvo da nije bila moguća odgovorajuća primena tog aparata.

"Nađa je imala najbolju moguću negu i terapiju u datim okolnostima njene bolesti", kaže nam izvor upućen u ceo slučaj.

Naš izvor kaže da je majka malče Nađe, Dragana Petrović, imala i više nego korektnu saradnju sa lekarima KC Kragujevac ali da su stvari odjednom počele da se menjaju.

"Ono što mi u Kragujevcu znamo je da je Nađin otac voleo da se kocka. Isto tako znamo su Nađini roditelji obmanuli ljude nekoliko puta preko Fejsbuka skupljajući navodno pare za lečenje. A onda onda osvanu slike sa nekih letovanja. Znam neke ljude ovde iz Kragujevca koji su više puta obmanjeni", kaže dobro upućen izvor i dodaje da ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju i da je, navodno, poznato da Nađin otac ima kockarske dugove.

Kurir.rs/Foto: Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track