omiljeni patrijarh

KURIR NA GROBU PATRIJARHA PAVLA! Snežana svedoči kako je pobedila rak! Patrijarh mi je rekao: Da živa i zdrava izađeš iz bolnice, ni dlaka da ti ne fali! I TAKO JE I BILO!

Društvo -

Devet godina je prošlo od kako je preminuo Patrijarh Pavle, a sećanje na njega i dalje je vrlo živo. Da ga Srbi nisu zaboravili svedoči scena koju smo zatekli na njegovom grobu u manastiru Rakovica. Mnogo vernika došlo je ovde da zapali sveću i pomoli se za pokoj duše neprežaljenog srpskog patrijarha. Neki su tu stigli iz poštovanja prema njemu, neki jer veruju u izlečenje bližnjih, a ispovest Snežane Đurković Bogavac uverila nas je da čuda koja je patrijarh činio nisu bez osnova.

Kaže da je za nju bio živi svetac, a sve je počelo 1996. godine, kada se borila sa karcinomom.

Kaže i da je pokušavala više puta da tada poseti crkvu, ali joj se nikako nije dalo. Ili joj je pozlilo, ili je nešto drugo krenulo po zlu.

foto: Printscreen Kurir Tv

- Dan uoči operacije u bolnici u Višegradskoj, bila sam napolju, zaustavila se limuzina crna, na dva metara od mene. Otvaraju se vrata, vidim samo noge, bila su zatamnjena stakla - prepričava ona.

Kako su vrata krenula da se zatvaraju, mahinalno je krenula da spreči da ne udare po nogama onog ko izlazi iz automobila. Kada je prišla, imala je šta da vidi. To je bio patrijarh Pavle.

- On me pogleda i kaže: ti si ovde, nek te Gospod blagosilja, ja ti dajem blagoslov da živa i zdrava odavde izađeš i da ti dlaka sa glave ne fali - obratio joj se on.

Rezultati koji su usledili doneli su joj dobre vesti - ni traga od raka, priča nam Snežana dok se krsti.

foto: Printscreen Kurir Tv

No, ona nije jedina koja je dan uoči godišnjice smrti omiljenog patrijarha obišla grob ovog velikana.

foto: Printscreen Kurir Tv
foto: Printscreen Kurir Tv

Neki od njih, gorko zaključuju, da njegove pouke srpskom narodu ne poštujemo onoliko koliko bi trebalo.

Evo šta kažu o njegovoj svetosti oni koje smo danas zatekli na njegovom grobu:

(Kurir/A.K./ Foto: Printscreen / KurirTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track