UPOZORENJE NA SNEG I LED! POLA SRBIJE U ŽUTOM METEOALARMU! Stiže hladni talas, spremite se za MINUS I SMRZAVANJE!
Foto: Reuters, Printscreen

RHMZ

UPOZORENJE NA SNEG I LED! POLA SRBIJE U ŽUTOM METEOALARMU! Stiže hladni talas, spremite se za MINUS I SMRZAVANJE!

Društvo -

RHMZ upozorava da se od nedelje u pojednim delovima Srbije očekuje sneg, te je zbog toga na snazi žuti meteoalarm.

Od nedelje je žuti meteoalarm aktivan za područja istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na području Kosova i Metohije. Več u ponedeljak "pod alarmom" su i Pomoravlje, Šumadija i zapadna Srbija.

Žuti meteoalarm označava da vreme može biti opasno, da je potreban oprez i da građani "ne preduzimaju nepotrebne rizike".

foto: Printscreen RHMZS

RHMZ na svom sajtu najavljuje i da se na području istočne Srbije očekuje hladni talas u trajanju od najmanje pet dana, počev od 22. novembra.

U Srbiji će u nedelju biti pretežno oblačno i hladno, posle podne u južnim, a uveče i tokom noći u centralnim i severnim krajevima kiša, susnežica i sneg, na planinama sneg.

Vetar će biti slab i umeren, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno i jak, istocni i severoistocni. Najniža temperatura od -3 do 3 C, najvisa od 3 do 6 stepeni.

Uveče i tokom noći na jugu i istoku očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivaca, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

foto: Reuters

U Beogradu će biti oblačno i hladno, tokom većeg dela dana suvo. Uvece i tokom noci povremeno s kisom, u visim delovima grada moguca je pojava susnezice, kratkotrajno i snega.

Vetar slab i umeren istocni. Temperatura bez veceg kolebanja, od 2 do 5 C.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana - do 25. novembra:

U ponedeljak pretezno oblačno i hladno, ujutru na jugu, a sredinom dana i u ostalim krajevima prestanak padavina uz kratkotrajno delimično razvedravanje. Uveče i tokom noći novo naoblacenje sa kišom sa jugozapada, koja ce se ponegde lediti na tlu, na planinama sa snegom.

U utorak i sredu oblačno, vetrovito i malo toplije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, koji ce u utorak tokom dana preći u kišu. Duvaće umeren i jak, u kosavskom području i olujni jugoistočni vetar, koji ce u sredu biti u slabljenju.

Od četvrtka umereno oblačno i suvo, uz manji porast dnevne temperature.

(Kurir.rs/Tanjug/B92)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track