PAŽNJA! NOĆAS SE PADATI LEDENA KIŠA, OVDE NE KREĆITE AKO NE MORATE! Duvaće i olujni vetar jačine 100 km/h!
Foto: Reuters

vozači, pažljivo

PAŽNJA! NOĆAS SE PADATI LEDENA KIŠA, OVDE NE KREĆITE AKO NE MORATE! Duvaće i olujni vetar jačine 100 km/h!

Društvo -

U toku večeri i noći, ali i u subotu u većem delu Srbije očekuju se obilne snežne padavine. Jedino će u nižim predelima na jugu i jugoistoku biti toplije sa kišom, ponegde i sa susnežicom, a ponegde i uz pojavu ledene kiše. Ipak, posle podne i uveče i u ovim predelima kiša će preći u sneg.

Na području Timočke i Negotinske Krajine uz susnežicu i sneg očekuje se i pojava ledene kiše. Obilni sneg očekuje se u toku noći i tokom subote i u Beogradu.

U većem delu Srbije do nedelje se očekuje visina snežnog pokrivača od 10 do 30 cm, lokalno i preko 40 cm, dok se u višim planinskim predelima očekuje i preko pola metra snega. Na području Beograda do nedelje se očekuje snežni pokrivač visine i preko 20 cm, a u višim delovima grada i preko 30 cm.

foto: EPA

Sneg će padati i u nedelju, dok se u južnim i istočnim predelima očekuju obilnije padavine.

Već tokom jutra u severnim i zapadnim, a do kraja dana i u ostalim predelima prestanak padavina. U ponedeljak pre podne suvo, posle podne novo naoblačenje sa snegom. U toku noći i vikenda u većem delu Srbije temperatura će se kretati od -2 do 2°C, jedino na jugu i jugoistoku Srbije u subotu od 3 do 10°C. U Beogradu će se temperatura kretati uglavnom oko 0°C.

Zbog obilnog snega preporučuje se ogroman oprez. Sneg će biti veoma mokar, vlažan i težak, pa je moguće da pod težnom dođe do oštećenja drvoreda ili pojedinih objekata ili čak do kidanja električnih kablova i oštećenja stubova.

Dodatna opasnost je i pojava ledene kiše na istoku Srbije. U donjem delu Podunavlja i toku noći i u subotu tokom dana duvaće jaka i olujna košava, a udari jugoistočnog vetra biće i do 100 km/h, pa će u tim predelima biti neophodan takođe dodatni, ali i ogroman oprez, na put ne krećite bez zimske opreme i lanaca.

Iriški venca zatvoren za saobraćaj zbog snega

Iriški venac na Fruškoj gori zatvoren je u potpunosti za saobraćaj zbog snega, što je izazvalo stvaranje velike kolone vozila.

Radio-televizija Vojvodine prenosi da je Iriški venac za saobraćaj zatvoren malo pre 18 sati.

U smeru ka Rumi došlo je do zastoja, a kolona se prostire sve do izlaska iz Sremske Kamenice, odnosno do naselja Paragovo.

Kako se navodi, Banstol je trenutno prohodan i nema zastoja, a autoputevi su takođe prohodni.

(Kurir.rs/weather2umbrella)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track