FRKA NA RTS: Odluka o penzionisanju Dragana Bujoševića za sedam dana
Foto: Beta

Zahtev Direktor traži produženje mandata

FRKA NA RTS: Odluka o penzionisanju Dragana Bujoševića za sedam dana

Društvo -

Neizvesno Početkom sledeće nedelje ćemo imati sve informacije koje su relevantne za zasedanje Upravnog odbora i donošenje odluke, kaže Vladimir Vuletić, predsednik UO

Sednica Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), na kojoj je trebalo da se razmatra molba generalnog direktora Dragana Bujoševića za produženje mandata, odložena je za utorak, 25. decembar, saznaje Kurir. Bujošević 15. januara puni 65 godina i po zakonu treba da ide u penziju, ali mu petogodišnji mandat ističe u avgustu 2020. godine, zbog čega je tražio produženje.

Vladimir Vuletić, predsednik Upravnog odbora RTS, kaže za Kurir da je lično odložio sednicu.

Pravila

- Obratili smo se na nekoliko adresa od kojih očekujemo odgovore, jer želimo da vidimo šta nalažu zakonski propisi. Početkom sledeće nedelje ćemo imati sve informacije koje su relevantne za zasedanje i donošenje odluke - rekao je Vuletić.

Vasko Vasović, direktor fotografije RTS, kaže da bi Bujošević trebalo da se pridržava upravo onih principa za koje se i sam zalaže.

- Slogan gospodina Bujoševića, izgovoren svakom radniku koji je tražio produžetak, bio je: „Nema produžetka, nema izuzetka!“ Princip je isti za sve, sem za njega. Nijednom radniku koji je podneo molbu za produženje roka za odlazak u penziju nije hteo da potpiše, a bilo je mnogo podnetih zahteva, i to na tri, četiri ili šest meseci. Uglavnom da bi ljudi mogli da završe projekte koje su započeli - kaže Vasović.

Sastav Upravnog odbora RTS

PREDSEDNIK:

profesor dr Vladimir Vuletić, profesor univerziteta

ZAMENIK PREDSEDNIKA:

Dragan Karadžić, pravnik i diplomirani menadžer

ČLANOVI:

Zorica Šujica, akademski slikar

Branko Radun, diplomirani istoričar, politički analitičar

Miroslav M. Nikolić, advokat

Simona Mitrović Dunjić, diplomirani pedagog master

Ljiljana Đurđevac, diplomirani politikolog

Zoran Panović, diplomirani politikolog novinar

dr Nebojša Krstić, lekar, podneo je ostavku na članstvo UO u avgustu ove godine

Ishod

Na pitanje kakav ishod na sednici Upravnog odbora može da se očekuje, on odgovara:

- Bujošević je bio potpuno siguran da će mu UO produžiti mandat, ali se ipak ovim otkazivanjem pokazalo da ima sve manje razloga za takvu sigurnost - ocenjuje Vasović. O ovoj temi Kurir je poslao pitanja aktuelnom direktoru Draganu Bujoševiću, ali do zaključenja nismo dobili odgovore.

Prema pravilniku, od momenta raspisivanja konkursa za funkciju generalnog direktora, rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana. Javno otvaranje prijava traje 15 dana, što bi značilo da Upravni odbor posle 45 dana od momenta raspisivanja izbora mora dvotrećinskom većinom da izabere novog direktora. Za to vreme rukovodi vršilac dužnosti direktora.

foto: Dado Đilas, Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Trka za novog direktora

NA ČELO RTS HOĆE KRSTIĆ, DRECUN, NAVODNO I OLIVERA KOVAČEVIĆ...

Sudbina aktuelnog direktora RTS Dragana Bujoševića je neizvesna, ali trka za njegovu fotelju već je počela, saznaje Kurir od izvora iz ove medijske kuće.

- Iako pozicija generalnog direktora još nije upražnjena, neki se već raduju i vide sebe kao kandidata. Šuška se da je zainteresovana Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa, Dragan Karadžić, zamenik direktora, političar Milovan Drecun, marketinški stručnjak Nebojša Krstić, Vasko Vasović, direktor fotografije RTS, Milivoje Mihailović, pomoćnik direktora... Ima najmanje 30 osoba koje bi htele da preuzmu rukovođenje RTS - otkriva naš izvor.

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Beta, Dado Đilas, Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja