BLUDNI SVEŠTENIK IZ RUME KAO DA JE U ZEMLJU PROPAO! Snimao seks sa ljubavnicom, sada mu zabranjena služba! Crkveni sud odlučuje o daljoj Goranovoj sudbini
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

posle skandala

BLUDNI SVEŠTENIK IZ RUME KAO DA JE U ZEMLJU PROPAO! Snimao seks sa ljubavnicom, sada mu zabranjena služba! Crkveni sud odlučuje o daljoj Goranovoj sudbini

Društvo -

Rumski sveštenik Goran T, koji je pre mesec dana eksplicitnim fotografijama potresao Eparhiju u Sremskim Karlovcima i mnoge u Sremu, od izbijanja skandala pod zabranom je činodejstva.

On se iselio iz parohijskog doma jedne od tri pravoslavne crkve u Rumi, a odmah nakon što su u javnost dospele fotografije, na kojima je sebe i ljubavnicu ovekovečio u seksualnom činu, protiv njega je Srpska pravoslavna crkva pokrenula proces.

Hram u kojem je bludni pop služio liturgiju, dobio je privremenog sveštenika Vladimira Jezdića, koji službuje u Malim Radincima, do imenovanja novog, rečeno je ovom listu iz Eparhije sremske.

- Jerej Goran je pod zabranom i on ne može da službuje, dok se ne okonča crkveni sud. Očekujemo da će se najkasnije za dva meseca dokazati da li je sveštenik prekršio crkvene kanone - rekao je sagovornik iz Eparhije.

A da je sveštenik prekršio ne samo crkvene kanone, već izneverio i porodične vrednosti i osećanja vernika, saglasni su mnogi iz crkvenih krugova.

- Svi su izgledi da će zbog ovog dela biti raščinjen. Preterao je, jer je na ovaj način ugrozio svoj i ugled crkve. Dešavalo se da zbog kršenja nekih crkvenih pravila sveštenici dobiju premeštaj, ali ne verujem da će se to desiti u njegovom slučaju, pre svega, zbog uznemirenja javnosti - smatra iguman jednog fruškogorskog manastira.

Vernici tokom božićnih praznika i slava nisu bili uskraćeni za sve pravoslavne obrede koji su se tada kalendarski dešavali.

- Redovno idem u crkvu, i samo jedan dan se pojavio novi pop. Niko ništa ne govori, niti komentariše, niti popovi, a ni njihove popadije. Valjda žele da se ta sramota što pre zaboravi. Čula sam da se Goran vratio u svoje rodno mesto, negde u Republici Srpskoj - kaže jedna starija Rumljanka, koja nije želala da joj se ime javno pominje.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track