BEOGRAĐANIN IZGUBIO NOVČANIK PUN PARA, A KAD JE OTIŠAO U POLICIJU DOŽIVEO JE ŠOK! Sada traži ovog čoveka, ako ga znate, javite mu!
Foto: Kurir

nije očekivao

BEOGRAĐANIN IZGUBIO NOVČANIK PUN PARA, A KAD JE OTIŠAO U POLICIJU DOŽIVEO JE ŠOK! Sada traži ovog čoveka, ako ga znate, javite mu!

Društvo -

Beograđanin Maks Bošković podelio je na Fejsbuku neočekivano iskustvo koje je doživeo kada je izgubio novčanik...

Naime, on je krenuo da kapariše stan i na putu do tamo, izgubio je novčanik pun novca i dokumenata. Evo šta mu se dalje dešavalo...

"Najviše sto sam mogao da očekujem je da će neko pronaći prazan novčanik i doneti ga u najbližu policijsku stanicu, pa, vođen time, odem do stanice na Dorćolu jer sam novčanik izgubio negde kod Bulevara Despota Stefana.

U kratkim crtama, oficir u stanici mi donese novčanik i kaže mi da je gospodin srednjih godina pronašao novčanik i doneo ga u stanicu sa svim dokumentima i novcem. Ne samo da je pronašao novčanik i nije želeo da uzme ni dinar, nego je još odneo pronađen novčanik do policijske stanice da bi pomogao nekome koga nikada nije upoznao.

foto: Stefan Jokić/Ilustracija

Pitao sam oficira može li mi dati kontakt pronalazača jer se ne tako često desi da neko učini takvo delo, ali na veliku žalost to nisam mogao dobiti od policije. Zaista bih želeo da upoznam gospodina koji mi je vratio novčanik. Ne samo zato što želim da ga nagradim za trud (iako želim!), već zato što bih zaista želeo da upoznam nekoga ko mi je vratio veru u ljude. Nije mene oduševilo to što su mi se vratila dokumenta i novac za stan, oduševilo me je to što sam pokazao sebi zašto verujem ljudima i zašto čak i u današnjem vremenu još uvek ima dobrih ljudi.

Ako možete, podelite ovaj post. Nadam se da će ga videti pošteni nalazač ili neko ko ga poznaje i ko je čuo priču. Ako imate bilo kakvu informaciju o tome, bio bih vam zahvalan da mi pošaljete poruku", napisao je Beograđanin na svom Fejsbuk profilu.

foto: Filip Plavčić

Svojom objavom podsetio je mnoge na njihova pozitivna, ali i negativna iskustva sa gubljenjem novčanika.

"I ja sam imao sličnu priču, s tim što je moj novčanik sa dokumentima našla jedna žena, javila mi se na Fejsbuku i ostavila mi novčanik u apoteci za koju smo se dogovorili... Eto ima i dobrih ljudi, jesu retki, ali ih ima", napisao je neko u komentarima.

Sa druge strane ima i onih poštenih pronalazača koji su ostali razočarani.

"Ajde sad si me povukao za jezik da ti ispričam i događaj sa mojom ženom... Čisteći kožnu garnituru posle odlaska mušterije, primetila je da je novčanik ispao iz džepa mušterije i zavukao se u fotelju. Pošto je već otišla mušterija, nije htela da ga juri, već je htela posle smene da ode do policije i da ga nekako nađe. Novčanik je bio tako debeo od para, da joj nije bilo sve jedno što ga drži. Kad je otišla do Policije, dežurni policajac joj je rekao da ostavi novčanik i da će ga oni naći, međutim moja žena je rešila, neverujući njima, da sačeka mušteriju u Policiji. Kad je stigao taj čovek, oduševljen što mu je vratila novčanik moja supruga, on se zahvalio, ali nije joj dao nikakvu nagradu u vidu novca. Eto... ima i takvih ljudi. Kad je ispričala tu priču svojoj majci, pravdajući se da je tako postupila, jer je gleda onaj odozgore, majka joj uzvrati: "Pa on te pogledao, a ti nisi uzela!", napisao je drugi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track