OGLASILA SE MAJKA MALOG ZLATANA: Ja sam zamolila predsednika Vučića da skine masku i slika se sa mojim Zlatanom
Foto: Tanjug/Rade Prelić, Printscreen/TV Prva

nakon posete instituta za majku i dete

OGLASILA SE MAJKA MALOG ZLATANA: Ja sam zamolila predsednika Vučića da skine masku i slika se sa mojim Zlatanom

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je u utorak Institu za majku i dete i tom prilikom fotografisao se sa malim Zlatanom na odeljenju hematologije.

Ova fotografija izazvala je buru na društvenim mrežama, čak su i predstavnici opozicije kritikovali predsednika koji se slikao sa mališanom, zamerajući mu da nije stavio masku!

foto: Printscreen/TV Prva

Međutim, majka malog Zlatana Aladini Alsida, ispričala je da je predsednik Vučić, prilikom fotografisanja, upravo na njeno insistiranje skinuo masku sa lica, iako nije ni morao da je nosi na tom odeljenju.

foto: Printscreen/Prva TV

"Ja sam na svoju inicijativu zamolila predsednika Vučića da skine masku, ne bi li se njegovo lice videlo na našoj slici. Ja sam dete slikala svojim mobilnim telefonom, to je bila Zlatanova želja, moja inicijativa, da se predsednik slika sa njim", izjavila je Alsida.

Čak se i na snimku vidi kako predsednik kaže da "želi da stavi masku i uđe da se slika", nakon čega majka odgovara "nemojte".

foto: Printscreen/TV Prva

Radoje Simić, direktor Instituta za majku i dete kaže da je predsednik u sterilnom bloku pacijentima samo mahao.

"Kroz odeljenje hematologije smo prošli sa opranim rukama, sa mantilom koji je imao Vučić, a na tom odeljenju nisu toliko bolesna deca. Nama je veoma značila poseta predsednika, kao i novac koji je država izdvojila za Institut", rekao je Simić.

Predsednik Vučić je jutros rekao da je poštovao sve što su mu rekli.

"Stvario sam one cipele, masku, nisam ušao ni u jednu sobu, mahao sam samo deci... To je toliko potresno, samo da vidite te majke kako se bore za svoju decu... Da ste od kamena stvoreni, morate da zaplačete, one su sa njima 24 sata i bore se da im dete ozdravi... Neko čeka koštanu srž, nekome ne uspe iz prvog puta... A naravno da je profesor Simić sendvičar, svaki pristojan čovek u ovoj zemlji je sendvičar...

"Prođem ja pored njegove sobe i znam da dečačići u tom uzrastu vole da pokazuju mišiće i on mi pokaže i ja mu kažem koliko si jak... I onda izlazi majka i zamoli me da se slikam... Onda bi rekli evo kakav je skot video da tu nema političkih poena pa nije hteo da se slika ili mali se zove Zlatan a majka tako kako se zove pa nisam hteo da se slikam ili već neka treća ili četvrta teorija", rekao je predsednik gostujući jutros na TV Prva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track