BUTULIJA MODERNIZOVAO AMSS: Uveo evropske i svetske standarde i modele koji su jedinstveni na našem tržištu
Foto: AMSS

IN MEMORIAM

BUTULIJA MODERNIZOVAO AMSS: Uveo evropske i svetske standarde i modele koji su jedinstveni na našem tržištu

Društvo -

Predsednik AMSS, Mirko Butulija, koga je danas ubio pomahnitali generalni sekretar Saveza, Predrag Đurđev, dao je intervju za septembarsko izdanje magazina Cord iz 2018. godine u kojem je govorio o uspesima i modernizaciji Saveza, a tada je najavio i povećanje broja članova na više od 100.000.

Početkom 2018. godine, članovi saveza dobili su mnoge olakšice i popuste zahvaljujući uvođenju novog platnog sistema, a Butulija se osvrnuo i na prioritete Saveza koje je želeo da ispuni.

"AMSS uživa veliko poverenje vozača širom Srbije. Konstantno poboljšavamo naše kapacitete. U poslednjih godinu dana, pridružio nam se veliki broj novih članova preko onlajn prodavnice što je znatno olakšalo sam proces učlanjivanja. Početkom 2018. godine, uvedena je članska kartica iz platnog sistema Dina, kojom su članovi dobili popuste na robu i usluge AMSS-ovog programa 'Plati i uštedi'. Ušteda, odnosno popust, ostvaruje se tako što se novčani iznos u visini ostvarenog popusta uplaćuje na račun kartice, a ovaj model je jedinstven na našem tržištu", rekao je tada Butulija.

foto: AMSS

Butulija je istakao da je AMSS stalno u usponu i da će raditi na tome da se poveća broj članova kojih već ima oko 100.000.

"Sledeći primere partnera iz zemalja evropske unije, planiramo da uvedemo takozvani porodični paket kojim bi članovi porodice mogli da ostvare određene beneficije. Digitalizacija je takođe jedan od naših glavnih prioriteta kada je reč o razvoju AMSS. Svakodnevno ćemo raditi na poboljšanju naše aplikacije, procesu učlanjivanja i naporima da vozačima obezbedimo kvalitetne informacije na svaki mogući način", rekao je Butulija.

Butulija je bio najuspešniji predsednik AMSS u istoriji. Rođen je19. septembra 1976. godine u Dubrovniku, a svoje detinjstvo je proveo u Trebinju, posle čega je u Beogradu nastavio svoje školovanje.

Za pet godina, koliko je bio na čelu Auto-moto saveza Srbije, uspeo je da održi tradiciju, unapredi Savez, očuva sistem kompaktnim i profitabilnim i sačuva ugled organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima.

foto: AMSS

Zahvaljujući veoma uspešnoj međunarodnoj saradnji koju je Butulija ostvarivao, Auto-moto savez Srbije stekao je zavidan ugled u svetu auto i moto sporta.

Kroz članstvo u Upravnom odboru Centralno-evropske zone FIA (Međunarodna automobilska federacija) zalagao se za razvoj i popularizaciju auto-moto sporta u Srbiji. Prvi put u istoriji kao predstavnik sa Balkana, Butulija je 2017. godine izabran za člana Upravnog odbora FIA regije 1.

Kao diplomirani ekonomista, Butulija je bio i član Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje” a.d.o. i uvaženi član Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije.

U 2014. godini Butulija biva izabran za predsednika rukometnog kluba “Crvena zvezda”, zbog čega klub ostaje u ligi, i posle dužeg vremena postaje finansijski stabilan. Obavljao je i funkciju potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Poreklom Hercegovac, Butulija je radio na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja, kroz Udruženje Trebinjaca “Jovan Dučić” Beograd, u kom je obavljao funkciju potpredsednika.

Butulija je bio oženjen i otac četvoro dece.

Kurir.rs/Cord magazin Foto: Cord magazin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track