SA SVETSKOG SKUPA O ISTRAŽIVANJU MAGNEZIJUMA: U Americi predstavljeni rezultati studije o vodi bogatoj magnezijumom iz Srbije
Foto: Promo

SA SVETSKOG SKUPA O ISTRAŽIVANJU MAGNEZIJUMA: U Americi predstavljeni rezultati studije o vodi bogatoj magnezijumom iz Srbije

Društvo -

U Nacionalnom institutu za zdravlje u Americi upravo je održan XV Internacionalni skup o istraživanju magnezijuma, pod nazivom „Magnezijum u zdravlju i bolesti“, gde su predstavljeni pozitivni efekti konzumacije vode Mg Mivela.

Na simpozijumu su prikazani rezultati kliničke studije realizovane u Nemačkoj, o ovoj mineralnoj vodi iz Srbije, koja je prirodan izvor magnezijuma i čija je konzumacija pokazala pozitivan učinak na kardiovaskularni sistem.

Sprovedena u dva centra u Berlinu, ova studija, uključivala je 50 osoba sa povišenim krvnim pritiskom ili hipertenzijom prvog stepena koji su podeljeni u dve grupe. Jedna grupa je pila Mg Mivelu, a druga placebo vodu u količini od 1L dnevno kroz 8 nedelja.

U grupi koja je konzumirala Mg Mivelu došlo je do značajne regulacije krvnog pritiska u odnosu na placebo. Prema proračunima stručnjaka, takva regulacija pritiska od svega nekoliko mmHg, kroz razdoblje od pet godina povezano je sa značajno nižim rizikom od moždanog udara i koronarne bolesti srca.

Ovo istraživanje pokazuje značaj i benefit odgovarajućeg izbora i unosa vode kao sastavnog dela uravnotežene ishrane i zdravog načina života, jer pravilna ishrana ne uključuje samo hranu koju jedemo, već i sve ono što pijemo. Mg Mivela, koja predstavlja retkost u svetu, u 1L sadrži 343mg magnezijuma, što gotovo zadovoljava dnevne potrebe organizma za ovim mineralom. Magnezijum u Mg Miveli je u rastvorljivom obliku pa brzo i lako dospeva do svake ćelije našeg organizma.

foto: Promo

Na skupu naučnici iz celog sveta prezentovali su najnovija saznanja o magnezijumu, jednom od najvažnijih minerala za čoveka potrebnog za odvijanje više stotina fizioloških procesa. Nedovoljan unos ovog minerala je česta pojava i zbog toga je važno voditi računa o obliku i načinu njegovog unosa, od čega zavisi iskoristljivost u organizmu.

Nedostatak magnezijuma povezan je s različitim poremećajima, uključujući neurološke bolesti, promene u imunološkoj funkciji, preeklampsiju u trudnoći, moždani udar, ali i metaboličke i kardiovaskularne bolesti. Magnezijum ima posebnu ulogu i u regulaciji protivupalnih procesa koji deluju zaštitno na kardiovaskularni sistem i hipertenziju.

Preporučeni dnevni unos magnezijuma u zavisnosti od doba starosti iznosi, za decu od 1 do 3 godine 80 mg, od 4 do 8 godina 130 mg, od 9 do 13 godina 240 mg, za devojčice od 14 do 18 godina 360 mg, a za dečake 410 mg, za odrasle muškarce iznosi 420 mg, dok je za žene 320 mg.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track