Najnovije vesti

OVAKO TEKU RADOVI NA AERODROMU MORAVA: Produžava se pista, otvaranje na Vidovdan! (FOTO)
Foto: Kurir/J.S.

poseta ministra vulina

OVAKO TEKU RADOVI NA AERODROMU MORAVA: Produžava se pista, otvaranje na Vidovdan! (FOTO)

Društvo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majorom Duška Žarkovića i komandanta 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO pukovnika Dejana Vasiljevića, obišao je danas radove koji se izvode u okviru kompleksa aerodroma "Morava".

 

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Vulin je, nakon obilaska, istakao da u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije čini velike napore da vojno civilni aerodrom "Morava" bude spreman u dogovorenom roku.

 

"I 333. inženjerijski bataljon, 98. i 204. vazduhoplovna brigada, naši pirotehničari, svi su dali sve od sebe da zajedno sa civilnim izvođačima radova ovaj aerodrom učine funkcionalnim, da se ispune sve potrebne norme, da bi u predviđenom roku ovde mogli da sleću i najveći civilni avioni", rekao je Vulin.

 

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije radi svoj posao i na taj način pokazuje koliko je bitno imati i opremljenu vojsku, inženjeriju i sve te ljude koji sa mnogo entuzijazma rade kako bi taj aerodrom imao i civilnu, ne samo vojnu funkciju, i da na taj način značajno pomogne razvoju Kraljeva i okoline.

 

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Tokom današnje posete, komandant 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO pukovnik Dejan Vasiljević, sa saradnicima, informisao je ministra Vulina o stepenu realizacije radova na tom aerodromu, koji se odnose na poletno-sletnu stazu i prateću infrastrukturu.

 

foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Kako je ranije najavljeno, do Vidovdana ove godine svi radovi na mešovitom civilno-vojnom aerodromu treba da budu završeni, a obuhvataju produžavanje piste, njeno osvetljenje kao i određene radove na opremanju putničkog terminala.

 

Današnjem obilasku aerodroma "Morava" prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić i načelnik Uprave za infastrukturu pukovnik Radmilo Kravić, sa saradnicima.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...