MILAN BOSILJČIĆ (88) DIPLOMIRAO POSLE 70 GODINA STUDIRANJA! Glumac najpoznatiji večiti student konačno uzeo diplomu!
Foto: Printscreen RTS

SVAKA ČAST

MILAN BOSILJČIĆ (88) DIPLOMIRAO POSLE 70 GODINA STUDIRANJA! Glumac najpoznatiji večiti student konačno uzeo diplomu!

Društvo -

Istaknuti jugoslovenski koreograf i glumac Milan Bosiljčić Beli diplomirao je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u 88. godini! Ostvario je svoj san i postao jedan od najstarijih diplomiranih difovaca.

Za Bosiljčića odustajanje nikad nije bilo opcija, zato i ne čudi što je konačno rešio da stekne diplomu ovog fakulteta.

- Bio sam vrlo siguran zato što sam se dugo spremao i to sam voleo i mislim da su profesori shvatili koliko je meni stalo da diplomiram, jer nekako čovek u ovim godinama sve voli da završi - rekao je Bosiljćić gostujući na RTS.

Za diplomski rad "Sokolstvo u Kraljevini Srbiji" dobio je desetku, on se priseća da je oduvek voleo sokolstvo, zahvaljujući kojem je i rešio da polaže ispit na starom DIF.

- Na tom svesokolskom sletu u Ljubljani gde sam ušao u centar tog takozvanog turskog marša, vežbali su najbolji, bili su difovci i ja sam bio srećan kad sam video kako oni izgledaju. Tada sam se zakleo da ću studirati DIF i tako sam svoju zakletvu ispunio - ponosan je Bosiljčić.

Bosiljčić je postao poznat kao koreograf, proslavio se i kao glumac u istorijskim, akcionim i vestern filmovima, a bio je organizator i reditelj sleta za Dan mladosti.

Kurir.rs/ M. B. Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track