NIZ MANIFESTACIJA POVODOM DANA MUP: Veličanstveni defile, veliki broj Beograđana na izložbi na Kalemegdanu! Večeras svečana akademija u Sava centru, prisustvuje i Vučić  (KURIR TV)
Foto: Vladimir Šporčić

tradicija

NIZ MANIFESTACIJA POVODOM DANA MUP: Veličanstveni defile, veliki broj Beograđana na izložbi na Kalemegdanu! Večeras svečana akademija u Sava centru, prisustvuje i Vučić (KURIR TV)

Društvo -

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležavaju se nizom manifestacija, a centralna svečana akademija, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održana u 19 časova u Centru "Sava".

Proslava je počela tradicionalnim svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom.

1 / 57 Foto: Vladimir Šporčić

Veliki broj građana je na Kalemegdanu gde pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na taktičko-tehničkom zboru prikazuju veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a prezentaciju je posetio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Mališanima su najzanimljiviji motori, a policijskim psima obradovali su se i odrasli.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je ranije da je zadovoljan dosadašnjim radom i rezultatima policije.

"To je za nas poseban dan koji se obeležava istorijski događaj kod Čukur češme iz 1862. godine. Svake godine se trudimo da našim građanima i najmlađima pružimo jedan festival, ove godine će to biti urađeno na poseban način", rekao je ranije Stefanović.

Zahvalio je velikom broju ljudi u MUP-u koji rade danonoćno.

"Za pet godina žestokog rada uspeli smo da vratimo poverenje građana u policiju. Treba još da se radi. Meni je bilo važno da vratim i poverenje policajca u sistem", rekao je ministar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track