POMOĆNICA ŠARČEVIĆA: Nemam saznanja da je procurio i kombinovani test sa male mature! Odgovorno tvrdim da ono što sam dobila na Vajber nije kombinovan test!
Foto: Printksirn

odloženo polaganje matematike

POMOĆNICA ŠARČEVIĆA: Nemam saznanja da je procurio i kombinovani test sa male mature! Odgovorno tvrdim da ono što sam dobila na Vajber nije kombinovan test!

Društvo -

Pored testa iz matematike za završne ispite u osnovnim školama, "provaljen" je i kombinovani test koji bi osnovci trebalo da rade sutra.

Kako se navodi, TV Prva je dobila fotografiju testa za koji se trenutno smatra da je kombinovani test za upis u srednje škole.

Vesna Nedeljković iz Ministarstva prosvete izjavila je za Prvu da za sada nema saznanja da je u javnost procureo i kombinovani test, ali da se radi na proveri.

"Ja sam dobila na Vajber navodno provaljen kombinovani test, odgovorno tvrdim, ovo što sam ja dobila nije test kombinovani, ostala je još jedna provera. Proveravamo da li je to test, ali svakako imamo rezervnu varijatnu", rekla je Nedeljković.

- Verujte da ćemo svim silama i snagama se potruditida onaj ko jeovo hteo da zloupotrebi ne uspe u tome.

- Mi samo imamo određene sumnje da je test prepisan rukom to se jasno vidi. Da je neko prepisivao sa štampanog testa, imamo i ljudski faktor, ali ja opet čekam naše kolege iz MUP i BIA - rekla je ona.

foto: Printscreen/TV Prva

Ministarstvo je predupredilo apsolutno sve mere smo primenili, u toku štampanja su bili prisutni pripadnici policije. Ovde se vidi da je rukom pisano i rešavano.

foto: Printscreen/TV Prva

- Ja verujem da će biti najstrože kažnjen svako ko je ovo uradio i podneti najozbiljnije kazne. Takvim ljudima nije mesto u prosveti ni na slobodi - rekla je Nedeljković.

Polaganje testa iz matematike odloženo je jutros, pošto su se na društvenim mrežama pojavila rešenja testa.

(Kurir.rs/Tanjug/ TV Prva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track