TEST IZ SRPSKOG PROCURIO U NEDELJU? Klinac na Fejsbuku još 15. postavio test iz srpskog i dobio pohvalu: Ti si meni kralj! (FOTO)
Foto: Printscreen, Printskrin/Facebook, Marina Lopičić

prijemni ispit za srednje škole

TEST IZ SRPSKOG PROCURIO U NEDELJU? Klinac na Fejsbuku još 15. postavio test iz srpskog i dobio pohvalu: Ti si meni kralj! (FOTO)

Društvo -

Polaganje testa iz matematike na maloj maturi danas je odloženo za četvrtak, 20. jun jer su rešenja tog testa osvanula na društvenim mrežama.

Međutim, pojavile su se informacije da su rešenja testa iz srpskog jezika koji je polagan juče, 16. juna podeljena dan ranije na Fejsbuku, ali ministar Mladen Šarčević kaže da je reč o fotomontaži.

- Odmah smo proverili i istražili te navode i sa sigurnošću tvrdim da test iz srpskog nije kompromitovan i nije procurio. Sada se prave zlonamerne fotomontaže i vraćaju vreme na društvenim mrežama da bi ispalo da je nešto objavljeno ranije, neki ljudi hoće da dignu paniku i da se mala matura poništi. Rezltati uspešnosti testiranja iz srpskog su u okvirima od prošlih godina što ne bi bilo moguće da je test procurio. Iza toga stoji loša namera, ali nema razloga ua brigu - rekao je Mladen Šarčević, ministar prosvete za Kurir.

Evo printsskrinovi sa profila jednog verovatno maturanta koji je postavio test iz srpskog, na šta su usledile reakcije i pohvale njegovih prijatelja.

foto: Printscreen Facebook

On je 15. juna objavio fotografije testa koji je zaista polagan juče.

foto: Printscreen Facebook

Profil dečaka na kojem je objavljen test u međuvremenu je zatvoren i više nije dostupan javnosti.

Podsetimo, maturanti će sutra polagati kombinovani test, dok će test iz matematike biti održan u četvrtak.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track