VREME JE DA ZNATE ISTINU KAKO SU MASONI STVORILI JUGOSLAVIJU! Dragoš Kalajić otkrio dugo čuvanu tajnu: Još jedna država je proizvod masonjerije, a dokaz se nalazi na novčanici te zemlje
Foto: Printscreen YT, Profimedia

šokantni intervju

VREME JE DA ZNATE ISTINU KAKO SU MASONI STVORILI JUGOSLAVIJU! Dragoš Kalajić otkrio dugo čuvanu tajnu: Još jedna država je proizvod masonjerije, a dokaz se nalazi na novčanici te zemlje

Društvo -

Srpski slikar Dragoš Kalajić koji je 2005. preminuo u 63. godini života, budio je veliku pažnju javnosti, a ovaj intervju dao je 1990. godine srpskom Trećem kanalu i šokirao sve.

Njegov davno zaboravljeni intervju u kojem je govorio o masonima i njihovu utecaju zanimljiv je i danas.

Evo nekoliko delova tog intervjua.

“Masoni imaju dve osnovne doktrine. Prva je dostupna samo najvišim redovima u masoneriji – da je sve jedno. Ona je preuzeta iz drevnih kultura, kultova Majke Zemlje. To znači da je ovaj svet sa svim svojim različitostima zapravo svet u raspadanju. Prvobitno jedinstvo koje se raspada na sve sitnije vrste i kategorije… cilj je obnoviti prvobitno jedinstvo kada nije bilo razlike između muškaraca i žena, ljudi i životinja…. Odatle potiče i ideja komunizma o besklasnom društvu. Komunizam je praktična primena masonerije…

U primenjenom obliku danas je to tzv. “melting pot”, tj. oblikovanje čovečanstva u kojem će biti ukinute razlike između nacija i rasa. To je politika koju zastupa SAD. Ameriku je stvorila masonerija. Osnovni masonski programi štampani su na osnovnoj jedinici moneti SAD – na novčanici od jednog dolara. Tu piše – Iz mnoštva jedno. Masonerija se danas bori protiv suvereniteta i autoriteta nacionalnih država kako bi se te države slile u jednu zajedničku imperiju.”

Osnovna ideja masonerije jeste neka vrsta ateizma “Masoni su prvobitno imali ideju Boga kao Velikoga Arhitekte koji je stvorio svet, ali više ne učestvuje i ne deluje u njemu. Po masonskoj definiciji kada govore o razlici između njih i ostalih religija oni kažu za druge religije da je dobro ono što je Bogu drago, a ističu da je za njih kao masone dobro ono što poboljšava uslove ljudskog života.

No, masoni su patetična institucija jer više nemaju uticaja kao nekad. Milioni su sada u masoneriji… Jednostavno čine stvari na masonski način, a toga nisu ni svesni. Meni je svet u kojem nema razlika patetičan i dosadan svet.

Svet u kojemu su svi isti, svet je za samoubice.

I Jugoslavija je masonska tvorevina! Nju je stvorio tzv. Jugoslovenski odbor koji nema nikakva ovlašćenja i koje je stvorilo samo sebe. Taj Jugoslovenski odbor je sačinjen bio od jednog Slovenca, tri Srbina, 12 Hrvata (od kojih je bilo 8 Dalmatinaca). Od njih 16 za njih devetoricu pouzdano znam da su bili masoni.

Zašto je to telo zahtevalo i kumilo i molilo Srbiju na čelu s Nikolom Pašićem da prihvati “Jugoslavensku opciju”, a ne da se zalaže za tzv. Veliku Srbiju koju su Srbiji nudili saveznici. To je jedna od prvih grešaka Srba.

Poseban interes hrvatskih, odnosno dalmatinskih masona, bio je taj da se izbegne amputacija Hrvatske, tj. predaja Dalmacije Italiji koju su saveznici obećali Italijanima 1915. u Londonu. Zato su se saveznici i zalagali za tzv.

Veliku Srbiju da bi ispunili obećanje dato u Londonu. Opšti cilj bio je taj da se razori Austrougarska te da se stvori jedna konfederacija zemalja. Ta bi konfederacija bi bila – citiram rezoluciju lože Velikog orijenta Pariške lože od 29. marta 1917. godine – bedem civilizacije protiv germanske kulture. Tačnije, protiv ekspanzije Nemačke k bogatstvima Istoka.

Kralj Aleksandar bio je član masonerije, ali je izašao u jednom trenutku iz nje i počeo sprovoditi politiku suprotnu interesima masonerije. Mi nemamo konkretni dokaz, ali sve indicije upućuju na tu činjenicu. Počevši od toga da su mu pritili, da je kralj Aleksandar 40 dana pre atentata izjavio da će raščistiti s masonima, da je glavni egzekutor Dido Kvaternik bio član masonske lože Libertas. I na kraju – čak je i Ante Pavelić bio pripadnik masonske lože.”

Je li Tito bio mason?

foto: Profimedia

“Jedan istraživač smatra da je Tito pripadao engleskoj loži. Ja sam to prosledio drugom autoru koji mi je rekao da prema njemu Broz nije pripadao engleskoj loži… No, kod Broza je bilo nešto masonskog duha… Masoni su ateisti, kod njih je ubijena ta metafizička svest da nešto postoji iznad ljudskog života. Kod njih je prisutan veliki strah od smrti – bojenje kose, skrivanje znakova starosti i sl.

(Kurir.rs/Dnevno HR)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track