NEVEROVATAN PODVIG SRPSKOG KARDIOLOGA NA LETU ZA ŠARM EL ŠEIK: Muškarac se srušio pored Dalibora, a onda je usledila prava DRAMA! KAO NA FILMU
Foto: Facebook/Printscreen, Profimedia

PREPRIČAVA SE

NEVEROVATAN PODVIG SRPSKOG KARDIOLOGA NA LETU ZA ŠARM EL ŠEIK: Muškarac se srušio pored Dalibora, a onda je usledila prava DRAMA! KAO NA FILMU

Društvo -

Avion sa srpskim turistima poleće sa surčinskog aerodroma noćas u 3.20 i sve je naizgled u redu. Međutim, nakon oko sat i po leta ka Šarm el Šeiku, 45-godišnji muškarac ruši se pred očima drugog putnika. Puka je sreća da je da taj drugi putnik bio doktor, i to kardiolog Dalibor Dragišić.

- Čovek je krenuo do toaleta. Sedeo nekoliko mesta iza mene, a ja do prolaza. Tačno pored mene, na moje oči, gubi svest i pada između sedišta - priča za "Blic" doktor Dalibor Dragišić (42), lekar interventene kardiologije u KBC "Dragiša Mišović".

foto: Printscreen/Facebook

Dr Dragišić priča nam o ovom podvigu iz Egipta, gde se sada nalazi na, očigledno zasluženom odmoru.

- Od te "akcije" nisam oka sklopio - kaže, i skroman, dodaje nam - da ga ne hvalimo.

Dragišić nam je opisao šta se sve dogodilo: nakon što je čovek izgubio svest, on je skočio, prihvatio ga i položio na pod, kako bi utvrdio šta nije u redu.

- Nekoliko desetina sekundi bio je bez svesti, ja ga šamaram i vičem da diše. Taman kad sam mislio da je srčani zastoj, u tom trenutku nisam mogao da opipam puls na vratu, on otvara oči. U međuvremenu su se svi probudili, došla stjuardesa, viču: "Zovite doktora!" A pored sedi moj prijatelj, koji im onako hladno i pribrano kaže: "Pa, on je doktor."

On kaže da ništa od toga u prvi mah nije ni primetio, jer se bavio "pacijentom". Pošto je putniku bilo bolje, vratili su ga na sedište, ali su "dežurnog" doktora nekoliko zapitkivali da li je potrebno da prizemlje avion.

foto: Profimedia

- Moje mišljenje je da je u pitanju sinkopa, ali dijagnozu će morati da postave kolege na zemlji - kaže Dragišić i dodaje da je u takvim uslovima morao da se ponese instinktivno: nema prostora, nema dijagnostike, o pacijentu ne znaš ništa, oslanjaš se samo na osnovni pregled.

Tako da pitanje šta je sada sa putnikom koji je imao sreću u nesreći da mu pozli pred doktorom - ostaje neodgovoreno.

- Nisam ni stigao da se uplašim. Da je bila prava reanimacija, to bi bilo za priču - uz osmeh zaključuje dr Dalibor Dragišić.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track