Najnovije vesti

EVO ŠTA NAS OČEKUJE OD SUTRA: Stiže nam naoblačenje, uz lokalne pljuskove i grmljavinu, kao i pad temperature od čitavih 10 stepeni!
Foto: Filip Plavčić

promena vremena

EVO ŠTA NAS OČEKUJE OD SUTRA: Stiže nam naoblačenje, uz lokalne pljuskove i grmljavinu, kao i pad temperature od čitavih 10 stepeni!

Društvo

Posle dužeg vremena, konačno smo dočeli dan bez kiše, međutim, ukoliko je suditi po najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, već sutra nam stiže sledeće naoblačenje.

 

U četvrtak uveče i tokom noći na petak uslediće prolazno naoblačenje sa severa usloviće lokalne pljuskove, grmljavinu, pad temperature i jak, a kratkotrajno i olujni severozapadni vetar.

 

S obzirom na to da je u Evropu stigao ekstremni toplotni talas, uskoro bi povremena kiša mogla da nam nedostaje.

 

Topao oblak iz Sahare doneo je rekordne temperature za ovo doba godine najpre na zapad kontinenta, ali se proširio vrlo brzo na Nemačku, Grčku i ostatak Evrope. Meteorolozi upozoravaju - "pakao dolazi".

 

foto: RHMZ Printscreen

Španija i Francuska prve su upozorile svoje građane da će temperature ove nedelje prelaziti čak 40 stepeni Celzijusovih. Toplotni talas neće zaobići ni Veliku Britaniju, Grčku, Rumuniju, ali ni Balkan.

 

Ekstremne temperature očekuju se do petka, a doneo ih je 3.000 kilometara širok oblak "saharski balon".

 

U Španiji se očekuju 42 stepena, a u Parizu je juče izmereno 40 stepeni iako je subjektivni osećaj bio da se živa podigla do 47.

 

U Srbiji narednih dana najviša dnevna temperatura 35 stepeni, nešto hladnije biće u subotu kada će biti 26 stepeni.

 

(Kurir.rs/Telegraf/Foto: Nebojša Mandić)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...