Najnovije vesti

ARKAN JE PLAKAO SAMO JEDNOM U ŽIVOTU I TO NA OVAJ DAN: Evo zbog čega je Ražnatović pustio suzu i šokirao sve koji ga takvog nikada nisu videli (FOTO)
Foto: EPA

veoma ga pogodilo

ARKAN JE PLAKAO SAMO JEDNOM U ŽIVOTU I TO NA OVAJ DAN: Evo zbog čega je Ražnatović pustio suzu i šokirao sve koji ga takvog nikada nisu videli (FOTO)

Društvo

Dragan Joksović Jokso ubijen je 4. februara 1998. godine u foajeu stokholmskog hipodroma Solvala. Dvadesetogodišnji Finac Jan Raninen, unajmljeni narkoman, "overio" je Joksu s dva metka u glavu. Joksović, najveći autoritet skandinavskog podzemlja, za života je bio jedan od najboljih prijatelja Željka Ražnatovića Arkana.

 

Smrt nerazdvojnog druga dobrano je uzdrmala inače mirnog Ražnatovića. Ljudi kažu da Arkan nikada nije pustio suzu u životu, sve dok nije sahranio svog prijatelja i kuma.

 

Na sahrani Dragana Joksovića je zaplakao. Posle Joksovog ubistva, zapadni mediji su pisali da je Arkan u Švedsku poslao četvoricu plaćenih ubica da namire račune s naručiocima ubistva. Takođe su pisali da je Arkan zapretio da ako švedske vlasti brzo ne otkriju i kazne nalogodavce, dug će namiriti tako što će se osvetiti nad švedskim vojnicima u sastavu SFOR-a u Bosni i Hercegovini. Na terenu, u Bosni, odmah su preduzete pojačane mere bezbednosti.

 

 

Željko Ražnatović Arkan, međutim, sve ove tvrdnje energično je demantovao. Joksovićev ubica osuđen je na doživotnu robiju.

 

Upravo Jokso je, kaže legenda, više puta tokom sedamdesetih pomogao Ražnatoviću da pobegne iz zapadnoevropskih zatvora, a važio je i za Arkanovog čoveka od poverenja.

 

Jokso je radio uglavnom kao obezbeđenje važnim ljudima i poznatim ličnostima. Brzo je napravio dobre konekcije i razvio posao u podzemlju. U to vreme oteta je švedska princeza, a kralj Gustav se obratio Joksu da mu pomogne znajući za njegove veze na asfaltu. Jokso je brzo uspeo da pronađe i vrati kralju njegovu ćerku bez ijedne ogrebotine.

 

 

Tada počinje njegov vrtoglavi uspeh u Švedskoj. Zvali su ga Veliki Jokso ili Jokso Div. Koliko je bio popularan govori podatak da se čak pojavljuje u spotu za švedsku pesmu Evrovizije ’86. O njemu je tamo snimljen i dokumentarac pod nazivom “Priča o Joksu”.

 

Svi su ga se plašili kao samog đavola - pričao je Viman švedskim tabloidima.

Samo jednom Joksović je uhvaćen s kokainom u džepovima zbog čega je u zatvoru proveo čitava dva meseca. Bio je to njegov jedini boravak iza rešetaka.

 

(Kurir.rs)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...