kontradiverzione jedinice u akciji

UZBUNA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Dojava o bombi u avionu Lufthanze! Evakuisano 130 putnika i posada, letelica hitno izmeštena U TOKU POLICIJSKA POTRAGA ZA DOJAVLJIVAČEM (FOTO, KURIR TV)

Društvo -

BEOGRAD - Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla rano jutros došlo je do uzbune zbog dojave da se u avionu nemačke nacionalne avio-kompanije Lufthanza nalazi bomba.

Iz aviona je odmah evakuisano 130 putnika i pet članova posade. Avion je bio u pripremi za let ka Frankfurtu. Na aerodrom "Nikola Tesla" upućena je kontradiverziona ekipa policije.

foto: Čitalac Kurira

Kako je saopštio MUP, jutros oko 6 sati nepoznata osoba pozvala je beogradski aerodrom i prijavila da je na Lufthanzinom letu za Frankfurt postavljena bomba?! Na lice mesta odmah su upućeni pripadnici kontradiverzione jedinice, a policija se odmah dala u potragu za dojavljivačem.

Avion je hitno premešten na poziciju 3.000 metara gde stručni tim pregleda letelicu kao i sav prtljag. Inače, u ovakvim situacijama avioni se pomeraju na ovu poziciju, jer ukoliko dođe do eksplozije nema opasnosti po okolne objekte i vozila.

"Sve nadležne službe, uključujući i aerodromske službe, reagovale su odmah, u skladu sa procedurama kako bi, kao osnovni prioritet, osigurale najviši stepen bezbednost putnika i vazduhoplova", rekli su na Aerodromu.

Avio-saobraćaj na Aerodromu Nikola Tesla Beograd sve vreme se odvija prema predviđenom redu letenja.

foto: Čitalac Kurira

Lufthanza potvrdila evakuaciju putnika zbog dojave o bombi

Nemačka aviokompanija Lufthanza potvrdila je danas da let iz Beograda za Frankfurt nije obavljen zbog "bezbednosno važne poruke", koje je kompanija dobila jutros za ovaj let.

Let LH411 koji je trebalo da se obavi avionom Erbas A320 pod registracijom DAINO nije poleteo kao što je bilo planirano. Zbog bezbednosno bitne poruke, koju je Lufthanza dobila jutros za taj let, 130 putnika je bezbedno evakuisano iz aviona, i još uvek se nalazi na gejtu aerodroma u Beogradu, navedeno je u saopštenju kompanije.

foto: Čitalac Kurira

Nemačka kompanija ističe da zajedno sa vlastima istražuje ovaj slučaj.

Putnici, kako se ukazuje, čekaju na gejtu na dalji razvoj, a posada čeka odobrenje za sprovođenje leta - Bezbednost i sigurnost je prvi prioritet Lufthanze, naglašava kompanija.

"Sve nadležne službe, uključujući i aerodromske službe, reagovale su odmah, u skladu sa procedurama kako bi, kao osnovni prioritet, osigurale najviši stepen bezbednost putnika i vazduhoplova", kažu na Aerodromu, objavio je Tanjug.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track