UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE JUTROS IZMISLIO BOMBU NA BG AERODROMU: Dojava je bila lažna, avion Lufthanze poleće u 14.15!
Foto: Čitalac Kurira

završen kontradiverzioni pregled, svoi odahnuli

UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE JUTROS IZMISLIO BOMBU NA BG AERODROMU: Dojava je bila lažna, avion Lufthanze poleće u 14.15!

Društvo -

BEOGRAD - Pripadnici MUP su, nakon kontradiverzionog pregleda, utvrdili da je bila lažna dojava o postavljenoj bombi, u avionu koji je iz Beograda trebalo da poleti za Frankfurt, potvrđeno je u MUP.

"Izvršen je detaljan pregled putničkog i prtljažnog dela i nije uočeno ništa što bi predstavljalo opasnost po bezbednost putnika. Sama akcija je trajala nekoliko sati jer zahteva veoma detaljan pregled, morale su da se angažuju i druge aerodromske službe koje su nam pomogle prilikom tog pregleda. Na svu sreću, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da putnici mogu nastaviti bezbedno svoj let sa, nažalost, zakašnjenjem“, poručio je potporučnik Miroljub Savić, komandir voda u Kontradiverzionoj jedinici.

Kako Kurir saznaje, Treće osnovno Tužilaštvo odredilo je Zoranu N. (65) zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda i trebalo bi sutra da bude priveden na saslušanje.

I Lufthanza je potvrdila da je bila lažna dojava o bombi u avionu te nemačke aviokompanije, koji je trebalo da poleti jutros u 06.15 sa beogradskog aerodroma. Kako se navodi u saopštenju, avion će poleteti u 14.15 sati.

foto: Čitalac Kurira

Neki od 130 putnika koji su bili evakuisani sa pet članova posade ranije su prebačeni na druge letove.

- Lufthanza je zbog bezbednosno značajne poruke koju je primila bezbedno iskrcala 130 putnika iz aviona na letu od Beograda ka Frankfurtu. Lufthanza i lokalnie vlasti su istražile slučaj i nisu pronašle da je bezbednost ovog leta ugrožena, saopštila je nemačka avio-kompanija.

Kontradiverziona ekipa policijske brigade pregledala je avion. Iz unutrašnjosti vazduhoplova izvađen je ketering i torbe putnika kako bi ponovo prošli rendgen pregled.

Nakon što je nepoznata osoba jutros pozvala Aerodrom "Nikola Tesla" prijavila da je u avionu za Franfurt postavljena bomba, iz aviona nemačke kompanije "Lufthanza" evakuisano je 130 putnika i pet članova posade.

Na lice mesta odmah su bile upućene sve raspoložive snage i pripadnici kontradiverzionih ekipa.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track