SUSPENDOVANA MEDICINSKA SESTRA IZ ZVEČANSKE: Stigla anonimna prijava na račun njenog ponašanja prema deci
Foto: Marina Lopičić

saopštenje Ministarstva za rad

SUSPENDOVANA MEDICINSKA SESTRA IZ ZVEČANSKE: Stigla anonimna prijava na račun njenog ponašanja prema deci

Društvo -

BEOGRAD - Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, Zoran Milačić nakon anonimne prijave da se medicinska sestra Đ.A. neadekvatno ponašala prema deci, doneo je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

foto: Marina Lopičić

"Briga o deci predstavlja prioritet, a ova ustanova sa tradicijom odgovornog i adekvatnog ponašanja prema devojčicama i dečacima, koji su korisnici Centra, predstavlja primer dobre prakse u postupanju prema mališanima, pa svaki vid kršenja pravila rada zahteva pokretanje takvog postupka", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Milačić o ovom slučaju informisao ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Djordjevića, koji je poručio da "svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni".

foto: Zorana Jevtić

"Postupak će utvrditi da li ima odgovornosti. Lično sam naložio da svi koji rade suprotno pravilima i zakonu snose posledice i budu najstrože kažnjeni, što neće biti izuzetak ni u ovom slučaju", rekao je Đorđević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track